DIY: Klokke av papptallerken

En super måte å lære klokka på, er å lage en av en papptallerken slik at barn selv kan øve seg på å snurre på viserene. Jeg har laget en enkel en som har blitt hengt opp som «kjøkkenklokke» over Miriams leikekjøkken, og det er stas å stille den til riktig tid hver dag når vi er der oppe og leiker. Gjør-det-selv-oppgaven passer best for barn fra skolealder, men det er en super måte å lære tall på uansett.

Utstyr:
Papptallerken, tynn papp, blyant, tusj, saks, limstift, splittbinders, farga ark evt fargeblyanter

Først må du lage viserene. Jeg har brukt tynn papp fra emballasje der jeg har tegnet to piler, den ene litt lenger enn den andre. Disse klippes ut, og limes på det farga arket. Klipp rundt igjen, og du har to ferdige piler i den fargen du ønsker. Dersom du ønsker, fargelegg baksiden av papptallerkenen nå, og skriv på tallene med tusj.

Lag et hull i hver av pilene (se bilde 4 over), og et hull midt i papptallerkenen. Fest splittbindersen gjennom pilene og papptallerkenen og fest på baksiden.

Da er klokka klar til bruk!

6 Comments:

  1. Supert for de små som skal lære seg tall og klokka ?

  2. Kjempefin måte for de små å lære på ?

Legg inn en kommentar