DIY: Sy et enkelt pennal

Tegning og fargelegging er alltid populært hos barna, og etter at det kom tegnebøker for voksne, er det stadig flere som setter seg ned og slapper av med frageblyantene. Å ta med tegneutstyr på tur kan ta mye unødvendig mye plass, så da har jeg laget et superenkelt pennal som hvem som helst kan klare å sy! Det kan forresten brukes til mer enn fargeblyanter – det viser jeg nederst i blogginnlegget.

Du trenger:
stoff 30cmX45cm x 2 (utsiden og til fór), blyant, knappenåler, målebånd, 60cm bånd, symaskin

Legg stoffbitene rette mot rette, og nål fast med knappenålene slik at stoffet ikke sklir når du skal sy rundt. Sy med sikksakk rundt hele, men spar en åpning på ca 10-15 cm, slik at du får vrengt stoffet. Dytt godt i hjørnene, slik at du får et rektangel. Åpingen der du vrengte, kan du enten sy for hånd, eller med rette sting på symaskin.

Brett posen (med fórsiden ut) så langt opp du vil ha den. Jeg lot det bare være igjen ca 3-4 cm til å brette over fargeblyantene. Fest båndet på innsiden, og nål fast denne. Nål deretter fast sidene, like høyt opp på hver side. Sy rundt kanten, og vreng tilbake.

Hold pennalet på retta, og sy 2-3 sømmer fra bunnen og mot åpningen, slik at det lages 3-4 lommer i stoffet. Det er lurt å bruke et mønstra stoff på utsiden, for da blir denne sømmen nærmest usynlig (se bilde 2 over). Nå er pennalet ferdig og klart til å fylles, rulles, og tas med!

Jeg har sydd to nesten like modeller til, som skal være strikkepinne-pennal. Der har jeg laget tre ulike størrelser på lommene, slik at det er plass til både rundpinner, vanlige strikkepinner og målebånd. Og slik ble de:

​Er du glad i å sy?

4 Comments:

  1. Fine! Julegavetips til svigermor ?

  2. Så utrolig kult ? Denne lagrer jeg. Sånne vil jeg lage til ungene når de blir lei av de penalen de fikk når de startet på skolen. Takk for tips og inspirasjon.

  3. Så bra jeg kan inspirere! Bare å sette i gang, si ifra om du lurer på noe ?

Legg inn en kommentar