
Høsten er her, og i hagen bugner epletreet av store, saftige, syrlige epler! Vi spiser epler til dessert, på jobb, i barnehagen og bruker det i mat. Og i dag skal dere få oppskriften på en supergod apple crumble pie!
Jeg pleier å foretrekke å lage søtsaker framfor å spise dem, men må innrømme at det nok var jeg som åt det meste av denne paien..

Til ca 8 porsjoner trenger du:
500 g skrelte epler (kan godt ha enda mer også), 150 g smør, 1,5 dl mel, 1,5 dl sukker, 1 ts kanel, 3 dl havregryn
Jeg har laget paien gluten-og melkefri og har derfor brukt margarin uten melk, glutenfrie havregryn og glutenfritt havremel

Smelt smøret i en kjele, og bland inn (havre)mel, havregryn, sukker og kanel. Bland til en klissete masse. Skrell eplene, kutt dem i store terninger og fordel eplebitene i en ildfast form. Jeg strødde kanel over eplebitene for ekstra smak. Fordel havregrynsblandingen over eplene, og steik i 25 minutter på 200*.

Server gjerne med is eller krem, og deilig karamellsaus til.
Denne gikk ned på høykant for hele familien!

Smakte veldig godt ? Funka også å varme den opp dagen derpå!
Ååå den så veldig god ut!! ? jeg er ikke god på baking, men kjenner jeg får lyst til å prøve meg på ting nå som jeg går hjemme i permisjon! ? den nye headeren er så fin forresten!! Superfint bilde!! Og kjole!!
Såå godt ut. Jeg har også laget. men brukte også eplemos:)
Åååh det så godt ut ?
Det er den =)
Det er den!
Jeg fikk dilla på å bake da jeg gikk hjemme i permisjon med Miriam Elise, og siden har jeg vært hekta! Pai som denne er supert å starte med, lettvint og veldig veldig godt =)
Tusen takk =)
Yum så gott ?
Kjempegodt =)