Oppskrift: Eple smuldrepai

Høsten er her, og i hagen bugner epletreet av store, saftige, syrlige epler! Vi spiser epler til dessert, på jobb, i barnehagen og bruker det i mat. Og i dag skal dere få oppskriften på en supergod apple crumble pie!

Jeg pleier å foretrekke å lage søtsaker framfor å spise dem, men må innrømme at det nok var jeg som åt det meste av denne paien..

Til ca 8 porsjoner trenger du:

500 g skrelte epler (kan godt ha enda mer også), 150 g smør, 1,5 dl mel, 1,5 dl sukker, 1 ts kanel, 3 dl havregryn

Jeg har laget paien gluten-og melkefri og har derfor brukt margarin uten melk, glutenfrie havregryn og glutenfritt havremel

Smelt smøret i en kjele, og bland inn (havre)mel, havregryn, sukker og kanel. Bland til en klissete masse. Skrell eplene, kutt dem i store terninger og fordel eplebitene i en ildfast form. Jeg strødde kanel over eplebitene for ekstra smak. Fordel havregrynsblandingen over eplene, og steik i 25 minutter på 200*.

Server gjerne med is eller krem, og deilig karamellsaus til.

Denne gikk ned på høykant for hele familien!

8 Comments:

  1. Smakte veldig godt ? Funka også å varme den opp dagen derpå!

  2. Ååå den så veldig god ut!! ? jeg er ikke god på baking, men kjenner jeg får lyst til å prøve meg på ting nå som jeg går hjemme i permisjon! ? den nye headeren er så fin forresten!! Superfint bilde!! Og kjole!!

  3. Såå godt ut. Jeg har også laget. men brukte også eplemos:)

  4. Åååh det så godt ut ?

  5. Det er den!
    Jeg fikk dilla på å bake da jeg gikk hjemme i permisjon med Miriam Elise, og siden har jeg vært hekta! Pai som denne er supert å starte med, lettvint og veldig veldig godt =)
    Tusen takk =)

Legg inn en kommentar