Oppskrift: Hjemmelaga tacokrydder

Er du om oss, og spiser taco nesten en gang i uka? Her hjemme er taco-fredag blitt en tradisjon, og spiser vi ikke taco, lager vi gjerne tacosuppe eller tacokylling. Da går det mye tacokrydder med, og det er tilsatt både det ene og det andre. Hjemmelaget er mye bedre, og her skal du få oppskrifta på hjemmelaga tacokrydder.

Til et glass tacopulver (maaaange porsjoner!) trenger du:
35 g spisskummen (1 glass fra butikken), 3 ts chilipulver, 10 ts paprikapulver, 1,5 ts malt pepper, 2-3 ts salt

Jeg kjøper det meste av krydder på Asia-mat-butikker. Der har de gjerne store bokser med krydder, så jeg slipper å kjøpe inn så ofte. De har gjerne mye annet spennende krydder enn jeg vanligvis bruker også, og hjelper meg gjerne med tips til nye matretter!

Mål opp alle ingrediensene og bland sammen.

Fyl over på glass, og du har tacokrydder i lange tider framover. Du kan selvfølgelig variere med å ha i hvitløkspulver, eller variere mengden av hver type krydder. Jeg har gjerne i mindre salt enn det står her, da det er chili- og spisskumminsmaken jeg vil ha fram. 

Til 1 pk kjøttdeig trenger du ca 2 ts krydder.

​Er du glad i taco?

2 Comments:

  1. Åh, dette må jeg prøve ? Takk for tips ?

  2. Vær så god =) Veldig godt, og så er det supert at man kan regulere saltmengden selv (særlig for barnas skyld) =)

Legg inn en kommentar