Barnevelsignelsen – kakebordet

Det er noen dager siden Jakob ble barnevelsigna, og det meste av kaker er nå spist opp. Jeg liker å ordne ting selv, så nesten all pynt og nesten alle kaker har jeg laget selv. Det var flere som tilbydde seg å bake, men jeg liker å bake og att ting matcher, så ved å lage alt selv, fikk jeg det i hvitt og lyseblått. Jeg tenkte å vise fram det jeg har laget, så kan alle få se at å spise allergivennlig ikke trenger å bety kjedelig!

Hovedkaka er sjokoladekake i 4 lag med sjokoladekrem mellom hvert lag. Hjemmelaga marshmallowsfondant og royal icing til trekk og pynt. Etter at jeg hadde lagt på lokket kom jeg på at hele skulle vært øyseblått, så pynten ble ikke som den skulle… Ammetåke sa du?
Kaka er uten gluten, melk, soya og nøtter.

Vaniljecookies (uten gluten, melk, soya og nøtter) ble populært. Jeg bestilte body- og tåteflaskeform på eBay for en stund siden, og har dekorert èn og èn med royal icing. Det er noen timers jobb, men jeg synes det er verdt det. Jeg laget over 40 stk, og de som ikke ble spist på festen, ble med på barseltreff noen dager seinere.

Ingen fest uten cupcakes! Jeg elsker disse små munnfullene som kan smaka hva man selv ønsker. Jeg har laget 22 kvæfjordkake-muffins (de er sååå gode, tror jeg må dele oppskrift med dere etter hvert!) med hvit vaniljekrem. Dekorert med blå sukkerperler og hjemmelagde kroner i mmf.

​En annen favoritt hos meg, er makroner. Jeg har laget både med mandler og havremel tidligere, men siden jeg ikke synes det er så stor forskjell, har jeg laget disse meg glutenfritt havremel slik at alle kunne spise de. Også disse ble dekorert med blå sukkerperler, og inni fylte jeg noen med vaniljesmørkrem og noen med sjokoladekrem. Det var fatene som først ble tomme!

Denne flotte kransekake-barnevogna er det mamma som har laga. Uten gluten, melk og soya. Er den ikke skjønn? Smellbombomene var veldig populære blant de minste!

Ellers på kakebordet var det gelè i muffinsformer, pikekyss med blå sukkerperler, fruktsalat i isbeger og rosinlefser(svigermor laget, inneholder melk og gluten). Og selvfølgelig babyskoa jeg laga, som ble fylt av deilige karameller!

Er du glad i å bake? Hva synes du om kakebordet?

8 Comments:

 1. Så utrolig mye lekkert!!
  Du er virkelig dyktig!

 2. Åhh du er flink!! ? du må gjerne dele oppskrift på de forskjellige tinga!! ? skal døpe Marcelo 16. Oktober! Lurer også på hvordan du får til å dandere den kremen så fint på de muffinsene!! ?

 3. Du er utrolig kreativ. Nydelig fest du og dere har laget til ungen deres. Grattis med alt. Gud velsigne dere.

 4. Det så utrolig godt ut. Kjempefine kaker og bakst du lagde ?

 5. Tusen takk =)
  Det ligger noen linker i dette innlegget =) Muffinsene med krem skal jeg lage et innlegg om som jeg skal få publisert før dere har dåp =)

 6. Tusen takk =)
  Hyggelig med så mange koselige komentarer fra deg her på bloggen =)

Legg inn en kommentar