Oppskrift: Rose cupcakes

For ei ukes tid siden delte jeg bilder fra kakebordet i Jakobs barnevelsignelse både her, på facebook og på instagram (monicabj92). Jeg fikk mange spørsmål om oppskrifta og fremgangsmåten på pyntinga, og selvfølgelig vil jeg dele den med dere! Jeg har brukt en annen muffinsoppskrift enn min vanlige de siste gangene jeg har bakt muffins, og denne er bare den beste jeg har prøvd til nå!

Til 18 små/vanlige eller 12 store muffins trenger du:

100 g smør, 120 g sukker, 4 store eggeplommer (5 små), 3 ss (45 ml) melk, 160 g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker

Jeg har laget disse gluten-og melkefrie og har derfor brukt Semper Fin Mix som mel, Soft spesial som smør og rismelk i stedet for kumelk.

Eggehvitene du får til overs kan du for eksempel lage deilige makroner av, eller kanskje en stor porsjon pikekyss.

Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ei og ei eggeplomme og rør godt mellom hver eggeplomme. Pisk til røra får en jevn gulfarge.

Ha det tørre og melka i vekselvis; begynn og slutt med det tørre. Denne deigen er ganske fast, og et tips for å unngå gris samt fordele røra likt er å ha deigen i en sprøytepose. Sprøyt så ut lik mengde deig i hver muffinsform. Jeg foretrekker å ha papirfomer i et muffinsbrett, da får alle muffinsene lik form og blir jevnt stekt.

Steik på nederste rille på 175*C i ca 20 minutter. Lager du 12 store muffins av røra må de stå noe lenger.

mens kaka steiker kan du lage verdens beste vaniljesmørkrem. Krem til 18 muffins:

75 g smør, 150 g melis, 1 stor ts vaniljesukker, 2 ss varmt vann evt 1/2 vaniljestang/ 1 krm vaniljepulver

Jeg bruker soft spesial for å gjøre kremen melkefri. Kremen smaker absolutt best med vaniljestang/vaniljefrø i, men da jeg ønsket at kremen skulle bli helt hvit, droppe jeg dette på bildene under.

Pisk sammen alle ingrediensene til en hvit smørkre. Den må piskesganske lenge for å bli helt hvit, så ha tålmodighet! Ha kremen i en sprøytepose. Min favoritt-tip og den jeg har brukt til å lage sidde rose-cupcakesene er Wilton 1M, også kalt «open star tip».

1: For å lage toppingen på muffins 1, holder du sprøyteposen i 90* vinkel fra muffinsen og sprøyter fra midten av muffinsen i sirkler utover. Vinkelen på sprøyteposen skal være 90* hele tiden. Da danner det seg et naturlig rosemønster. Jeg fant en video på youtube som viser det ganske enkelt om du vil se HER.

2: Her har jeg gjort det motsatte av over. Jeg holdt sprøyteposen i 90* vinkel, men startet ytterst i kanten, laget en sirket og avsluttet i midten.

Her er noen eksempler på muffins og kaker jeg har dekorert med denne teknikken.

Enklere å lage enn det ser ut til, og veldig dekorativt! Og med denne supergode muffinsoppskriften faller det i smak hos alle!

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter

2 Comments:

  1. Det så kjempe fint og godt ut!
    Men går det an å fryse ned med vaniljesmørkremen?

  2. Det har jeg ikke prøvd, men det går helt sikkert =)

Legg inn en kommentar