DIY: sølvdekorerte blomsterpotter

Jeg har fått enda flere av disse store hermetikkboksene, og har testet ut nok en måte å dekorere de til flotte blomsterpotter. Det er moro med alt man kan lage selv, ingen får likt, og ikke minst er det gøy med tilbakemeldinger her på enkle og rimelige gjør-det-selv-prosjekter som selv barn kan klare å få til!

Til en stor blomsterpotte trenger du:
1 stor hermetikkboks, 1/5 barnebøtte med grus (4-5- never kanskje?), limpistol + 5 lim, hobbylakk

Jeg har brukt en hermetikkboks fra et storkjøkken der det har vært noe hermetisk frukt i, så den er ca dobbelt så stor som en maiskolbeboks. Jeg plukka grus fra oppkjørselen, og fant ut at jeg trang mye mindre enn hva jeg trodde jeg skulle ha bruk for. Hobbylakken kan naturligvis være i hvilken farge du vil; jeg er glad i sølv og har derfor sprayet den i sølv.

Start med å lime på grus nederst på hermetikkboksen. Her er det viktig at du limer på mens boksen står på et underlag, slik at ikke noen steiner limes for langt ned – da vil blomsterpotta di stå op vippe nemlig! Jeg limte på med å tegne en lang strek med limpistolen, og putte på en og en stein bortover, så tett som jeg kunne.

Så er det bare å lime… og lime… og lime… På slutten gikk tålmodigheten min over, og det smurte lim på en større del og helte over grus så tett som jeg kunne. De siste to rundene mot toppen gjorde jeg so i starten, og limte på en og en stein, slik at kanten ble cirka rett hele veien. Så er det bare å vente til limet er tørk og kaldt.

Spray slik at hele boksen dekkes i ønsket farge. Jeg sprayet to ganger med sølvfarga hobbylakk for å være sikker på at alle steinene var blitt dekket i sølvfarge. Da er det bare å vente på at lakken tørker, før blomstene kan settes i!

5 Comments:

  1. Du er så utrolig flink. Dette må jeg prøve meg på. Billig og så utrolig fint det ble..

  2. Så fint det ble! du er kjempe flink!

  3. Takk =)
    Dette er billig og dekorativ pynt ja =)

  4. Takk =)
    Lettvint og gøy =) Moro å ha noe ikke alle andre har =)

Legg inn en kommentar