Oppskrift: Eplechips

På epletreet vårt henger det fortsatt epler igjen, og stadig prøver jeg å lage noe nytt og godt med eplene. Jeg er ofte sjessen på kveldene, og er sikkert ikke aleine om det? Disse eplechipsene er en super erstatning for noe usunt som har lett for å komme fram. Du trenger ikke mange ingrediensene, men det tar litt tid å tørke disse. Gode er de i hvertfall – jeg har laget eplechips flere ganger i høst allerede!

Du trenger bare epler (gjerne syrlige), og litt kanel til å strø over + evt litt sukker. Jeg brukte 10 epler som jeg skrelte, fjernet kjernen og skar i tynne, tynne skiver. Det holdt til 3 brett. legg skivene utover på bakepapir, strø over ønsket mengde kanel og tørk på 90*C i 2,5 time. Sjekk om de er tørre før du tar dem ut, tørketiden avhenger av tjukkelsen. Er de ikek tørre nok vil de mugne. Oppbevares i lufttett boks.

​Følg gjerne bloggens facebookside «Monicas liv» for flere oppskrifter!

8 Comments:

  1. Dette må prøves ? for det såg kjempe godt ut ?

  2. Ahhhh, det der så skikkelig godt ut. Man kan ha alle tre brettene i ovnen på en gang, ikke sant? Lyst til å prøve dette med barna til helga.

  3. Det så skikkelig digg ut. Må kjøpe epler i morgen skjønner jeg ?

  4. Haha – vi har også såååå masse epler. Jeg har laget syltetøy idag men har fremdeles to sekker igjen. Disse tror jeg vil falle i smak hos minstemann som elsker eple med kanel på da, så jeg må prøve å lage sånne. Og som du sier – mye sunnere enn godteri ?

  5. Steiker du på varmluft kan du ha alle bretta i ovnen =) Lag det med de, det kommer de til å like =)

  6. Gjør det =) Det er skikkelig godt =) Og aller best med litt syrlige epler =)

  7. Gjør det! Er jo supert å få brukt opp eplene, så slipper vi å hive mat =)

Legg inn en kommentar