Oppskrift: Makroner med vaniljefyll

Makroner med ulike typer fyll har jeg delt flere ganger tidligere, for dette er små munnfuller jeg synes er kjempegode og lekre å servere når man har gjester. Jeg har tidligere bare delt nøttefrie varianter da Simon har nøtteallergi, men siden jeg kan spise mandler, har jeg nå laget originale makroner.

Til ca 20 små makroner trenger du:

100 g mandelmel, 100 g melis, 75 g eggehvite, 100 g sukker

Jeg har kokt og skoldet mandler selv, og malte det til finmalt mel.

Pisk eggehviter, på middels hastighet, til det skummer seg. Tilsett så sukker litt og litt. Dersom du ønsker farge på makronene, tilsettes dette nå. Pisk til alt sukkeret er oppløst.

Sikt i mandelmel og melis, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke bland mer enn du må, blandingen skal så vidt sige litt utover når det drypper fra slikkepotten.

Ha blandingen over i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt ut små sirkler på bakepapir. Jeg tegnet opp små sirkler på et vanlig ark jeg la under bakepapiret for at makronene skulle bli like store. Noen av makronene med dekorert med små sukkerperler.
Dunk steikebrettet mot kjøkkenbenken for å slå ut luftbobler i makronene, og la de stå å tørke i minst 30 minutter, slik at det dannes en hinne på toppen.
Steikes i ca 11 minutter på 150*c.

Fyllet er smørkremen fra drømmerull, som jeg delte oppskrift på i vår, men med litt mindre smør. Pisk sammen 1 eggeplomme, 60 g smør, 120 g melis, 1 ts vaniljesukker og frøene fra 1/2 vaniljestang/1krm tørka vaniljefrø. Sprøyt ut litt på en halv makron, og legg den andre delen oppå.

4 Comments:

  1. De så utrolig gode ut! Dette må jeg prøve ut en gang!

  2. Mmm, alltid hatt lys til å lage makroner selv! Det er jo SÅ godt ;-D

  3. Takk =) Det ble de også, de forsvant raskt fra kakebordet =)

  4. Det er kjempegodt =) Og det er ikke så vanskelig som jeg trodde det var første gang jeg prøvde =)

Legg inn en kommentar