Ukens middagsplan #5

Jeg er glad i å lage mat og bake, og kan kose meg med å leite opp nye og spennende retter. Likevel er det gjerne de samme middagenevi spiser om og om igjen. Jeg finner mye inspirasjon hos andre bloggere, som gjerne deler både bilder og oppskrifter, og på den måten har vi funnet nye favoritter. Tidligere var jeg flink til dele ukesmenyer og kanskje inspirere andre, men det er faktisk over et år siden sist! Så nå tenkte jeg å dele litt bilder og oppskrifter fremover, slik at flere barnefamilier kan få tips til mat som faller i smak hos små og store.

Kyllingform er rett og slett kyllingfileter i ildfast form, 2 poser kylling bretagnesaus + 1/2 løk over og evt ost på toppen som gratineres i ovnen. Populært hos de små også, og lager seg selv i ovnen. Potetsuppe er en av mine favoritter om høsten, og oppskriften har jeg tidligere delt HER. Simon har fiskeallergi, men når jeg og Miriam er aleine hjemme, spiser vi fisk hver dag, siden begge elsker det. Selv om Miriam helst velger «hvit fisk» (torsk/sei), blir det denne uken laks, som er min favoritt.

Skinkegrateng smakte jeg for første gang i vår, og det er noe vi til tider har spist ukentlig! Det er Simon som laget skinkegrateng, og når har lager det, er det gjerne 15 middager a gangen! På den måten kan vi fryse ned og ta opp når vi får lyst på. Skinkegrateng er rett og slett fiskegrateng for fiskeallergikere, og er en hit hos barna. Pizza er vi vel ikke eneste familie som liker, og den lages gjerne av tortillalefser. Tips: spiser du ikke ost (som meg), bør du prøvrer knuste tortillachips og raspa squash på!

Vi prøver å spise mest mulig hjemmelaga, og står gjerne på kjøkkenet sammen. I sommer laget vi opp saftige baconburgere som vi frøys rå, og tar opp og griller/steiker til helgekos. Til søndagsmiddag blir det «svenskekjøtt», oksekjøtt, med hasselbackpoteter (favoritt!!).

​Har DU noen gode middagstips?

2 Comments:

  1. Elsker å lese andres ukesmeny ?
    Vi handler somregel en gang i uka, og da er det ekstra gøy å ha sett litt tips hos andre ?
    Kyllingretter, tortilla med ulikt fyll og laks er en gjengganger her i huset ?

  2. Så deilig å ha alt planlagt! Så ut som en fantastisk ukesmeny og! ?

Legg inn en kommentar