10 høstaktiviteter for barn

Når høsten er her, og det blir tidligere og tidligere mørkt, er det greit å ha litt aktiviteter å finne på med barna. Både ute og inne er det masse å finne på, og en trenger ikke masse utstyr eller reise langt for å finne på noe gøy! Jeg elsker å finne på noe kreativt med Miriam, og prøver å fylle ettermiddagene med spennende ting med henne.

Det skal ikke mer enn et google-søk eller noen pinterestbilder til for å finne tips til hva man kan gjøre med barna, men er du som meg, er det moro å se at andre faktisk har gjennomført noe av det! Derfor vil jeg i dag dele 10 tips til høstaktiviteter for barn som jeg og Miriam, eller hele familien, har gjort sammen!

1. TROLLDEIG

Trolldeig er like moro nå som da jeg var barn. Jeg og Miriam kosa oss med å lage deigen, stikke ut figurer og å male dem. Om du bruker pepperkakeformer og bruker et sugerør til å lage hull i de, kan barna lage unik juletrepynt eller dekorasjon til å henge på rommet sitt. Med både laging av deig, forming, steiking og maling, hadde vi mye moro i mange dager.

2. KLOKKE AV PAPPTALLERKEN

Dette er en enkel og artig oppgave for barn. La barnet fargelegge papptallerknen først, og sett så i pilene. Supert for å lære tall og klokka. Her var det stas å få egen klokke på leikekjøkkenet. Hvordan du kan lageen slik klokke kan du se HER.

3. LAG NOE FINT MED TING FRA NATUREN

Gå en tur med barna og samle det du finner av kongler, mose, blader, pinner og granbar. I fjor laget vi disse julekransene, men å lage kongledyr, bilder eller andre kreative prosjekter er kjempegøy, billig og annerledes enn bare å tegne eller male.

4. PERLE

Det siste halve året har perling vært populært her hjemme. HAMAperer finnes i stor variant til små barn, og mindre perler til de større barna. Strykes disse, smelter de sammen, og barna kan lage fine figurer, uroer, juletrepynt eller bordskånere av dem.

5. BAKING

Å ta seg tid til å bake med barna er kjempegøy! Det tar lenger tid enn vanlig, og det blir mye gris, men det er spermoro! Om barna har eget forkle og/eller bakelue er det ekstra stas. Miriam er stadig med oss og har blitt flink til å helle i bollen, røre rundt og pynte. Og ikke minst smake underveis! Absolutt å anbefale!

6. HÅND- OG FOTAVTRYKK

Å lage hånd-og fortavtrykk er moro for de små. Enten det er med maling på papir, i trolldeig eller gips, er det en fin aktivitet. Kanskje særlig med maling, da de kan få ta på malinga uten «å få kjeft» for å grise. Miriam synes det er gøy å lage håndavtrykk, og alle besteforeldrene elsker å få slike avtrykk av ungene. Kanskje en flott julegave?

7. UT PÅ TUR

Om været tillater det, er det ingenting som er bedre enn å ut i naturen og utforske! Vi har gjerne med forstørrelsesglass til å se på insekter og en liten pose til å plukke kongler, blader og annet vi kan lage noe flott av seinere. Og nå som det er lov til å ha bål i skogen, er det jo supert å ta med en pølsepakke og ta lunsje ute. Her vi bor er det fine fiskemuligheter, så i høst har Miriam dessuten vært på sin første fisketur!

8. TEGN OG LÆR

Tegning slår aldri feil og bretter for eksempel et papirfly barna kan fargelegge, er papirflykonkurranse moro å ha. Når jeg og Miriam har tegnet sammen, har jeg laget tegningene over. Ulike farger, tall og former har blitt lært, ved at vi har tegna og kost oss sammen. Litt læring underveis er jo bare flott!

9. PERLE EN URO

For de små er dette en fin aktivitet for den motoriske utviklinga, og for de tørre er det stas å kunne perle en uro og henge på rommet sitt. Her har vi brukt fiskesnøre og perler med stor åpning. Miriam klarte å træ i cirka halvparten av de selv og var kjempestolt da hun kunne henge den opp i stua til Mommo og Moffen.

10. TEGN EN 3D-HÅND

En enkel, men artig måte å få avtrykk av barnehånd på er å tegne den i 3D. Jeg har laget et blogginnlegg og vist hvordan vi gjorde det HER. La barnet få fargelegge, eller lage sin egen samme med deg.

​Har du noen favorittaktiviteter å gjøre sammen med barna på denne årstiden?

4 Comments:

  1. Ååå trolldeig var en av mine favoritter som barn!

Legg inn en kommentar