Deltidsjobb som melkeku!

Overskriften er faktisk ikke tull – jeg har deltidsjobb som melkeku.

Jeg tenkte nemlig å fortelle dere om noe i dag, noe som er svært viktig, nødvendig og noe jeg har fått være en del av de siste månedene. Rundt om i landet finnes det 12 melkebanker fordelt på ulike sjukehus. Disse inneholder melk som donorer har gitt, slik at premature og andre sjuke barn får den superviktige næringa bare morsmelk kan gi.

Jeg var selv nær ved å få et prematurt barn, da jeg i uke 30 fikk rier og ble innlagt på sjukehuset. Takket være medisiner og tett oppfølging, holdt Jakob seg inne helt til uke 38, noe jeg er veldig glad for!

Som da Miriam var nyfødt, fikk jeg også denne gangen ekstreme mengder med melk veldig tidlig. Jeg fikk så mye at jeg våknet om nettene med feber og frostanfall, og ble derfor anbefalt å pumpe meg for å unngå brystbetennelser. Da Miriam var ferdig med morsmelk, tømte vi ut maaaaange liter fra fryseren, så allerede i august i år ringte jeg sjukehuset og spurte om de trang morsmelksgivere. Det gjorde de, og ette en del tester, viste det seg at jeg er (en av få) som får gi melk til de aller mest premature! Så de siste månedene har jeg faktisk levert over 20 liter morsmelk, og det er jeg stolt av!
Tanken på at jeg har vært med å hjelpe mange fortidligfødte er bare fantastisk.

Jeg har rett og slett deltidsjobb som melkeku!

2 Comments:

  1. Som mottaker av bankmelk til min premature lille jente er jeg dypt takknemlig for at det finnes morsmelkgivere. Hun klarte ikke å fordøye erstatning som de forsøkte å gi henne og bankmelk var redningen.

  2. Så flott at bankmelk kunne hjelpe! Det er en viktig jobb, og de trenger stadig nye givere. Det er godt å kunne være med å hjelpe =)

Legg inn en kommentar