DIY: Bleieugle

Om noen få uker blir jeg tante for tredje gang, og for ikke lenge siden hadde vi derfor en babyshower for svigerinna mi. Når det blir holdt babyshower er det vanlig å gi gaver, og ofte lager noen bleiekake også, så jeg har ret og slett laget ei bleieugle som inneholder litt klær og andre ting man trenger som nybakt mor.

Jeg synes disse bleieuglene er så stilige, så jeg har tatt steg-for-steg bilder slik at også dere kan lage slike.

Bleieugla blir større jo flere bleier du bruker, og hva du putter i den kan du velge helt selv. Det jeg hadde i bleieugla var:

ca 40 bleier (størrelse 2 og 3), gummistrikk (jeg brukte 5), bredt silkebånd, smalt silkebånd, gulpeklut, siklesmekke, bleieposer, hjemmestrikka sokker, bukse, vakeklut, sløyfer, saks

Start med å lage magen. Legg 15 bleier på hverandre så de overlapper hverandre. Legg så buksa (eller hva du ønsker å ha i midten) på bleiene, og rull stramt sammen. Sett et strikk rundt. Stikk så nedi ei og ei bleie nedi strikket til magen er så stor som du ønsker. Jeg bruker litt over 20 bleier på magen. Øynene lages på samme måten, men med 8 bleier i stedet for å ha ei bukse/body eller liknende i midten, har du bleieposene i midten før du ruller. Bleieposene blir da pupillene til ugla.

Legg øynene og magen flatt inntil hverandre, og knyt det brede silkebåndet stramt rundt, slik at ugla får riktig form. Fest så på siklesmekka. Legg gulpekluten over hodet, og la endene bli vingene på ugla. Knut et tynt silkebånd rundt hode for holde gulpekluten på plass. Brett vaskekluten og stikk den inn som nebb. Brett inn kanten på sokkene og fest på hodet. Jeg brukte dobbltsidig teip og festet dem, før jeg festet de to små sløyfene.

Og vips – en hjemmelaget bleieugle fylt med babyutstyr til den nyfødte!

Følg meg gjerne bloggens facebookside «Monicas liv» eller på Instagram: monicabj92

One Comment:

Legg inn en kommentar