Oppskrift: Paçoca – kuler

Da jeg bodde i Brasil for noen år siden, spiste vi en del av paçoca, som er et slags godteri laget av peanøtter. Jeg er sikker på at all paçocaen er grunnen til at jeg gikk opp 11kg på 3 måneder(!!!), for disse er bare supergode! Nå som det er jul og nøtter spises i bøttevis, anbefaler jeg deg å prøve disse! Disse er laget på «norsk vis», så jeg har jukset ved å bruke peanøttsmør, men smaken er nesten helt lik som godiset jeg spiste Brasil.

Til et fullt steikebrett med kuler brukte jeg:

1 glass peanøttsmør (350 g, gjerne grov type), 200 g melis + melis til rulling, evt sjokolade til å dyppe kulene i.

Miks peanøttsmør og melis sammen i en bolle til du får en fast masse. Du skal kunne trille kuler av deigen. Kulene kan du lage så store du ønsker, jeg synes de er best i munnfull-størrelser. Rull kula i melis og legg på et bakepapirkledt brett. Sett brettet i fryseren, slik at kulene blir harde. Jeg fikk ca 40 kuler ut av deigen, og da var vi flere som prøvesmakte underveis…

Dersom du skal ha sjokolade på, smeltes denne i vannbad sammen med litt smør eller melk. Jeg har brukt bittelitt rismelk. Bruk en gaffel og dypp hver kule i sjokolade før de legges tilbake på brettet. Sett i fryseren til sjokoladen er stivnet. Oppbevares i kjøleskapet for at kulene skal holde forma.

​Husk å melde deg på månedens siste giveaway! Du kan delta på bloggenHER , på facobooksiden HER eller på Instagram: monicabj92

Legg inn en kommentar