Oppskrift: Saftige sitroncupcakes med sitronfrosting

Nytt år, nye cupcakes.

Slik blir det i hvertfall her! Jeg har nemlig funnet flere oppskrifter på cupcakes som ser fantastisk gode ut, flere av disse er allerede testet og er klare til å deles med dere! For i år som i fjor er planen å dele en mat- eller bakeoppskrift i uka, både fordi jeg elsker å lage mat og bake, og fordi det er de mest populære innleggene her på bloggen. Først ut kommer en supersaftig cupcake med en av mine favorittsmaker – sitron!

Til helgja skal det feires bursdag her, og da skal disse lages – for de er supergode!

Til 12 cupcakes trenger du:

100g smør, 100g sukker, 2 eggeplommer + 1 egg, 100g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 3 ss sitronsaft, skallet av 1/2 sitron

Jeg har som vanlig laget disse gluten- og melkefrie ved å bruke Semper Fin Mix og Soft Spesial. Ved å bruke flere eggeplommer blir cupcaken mye saftigere enn om man bruker to hele egg.

Start med å raspe hele skallet. Halvparten skal i cupcaken og resten i frostingen. Del deretter sitronen i to og press ut safta.

Smelt smøret. Pisk stiv eggedosis og ha det smelta smøret oppi. Sikt i det tørre og ha til slutt i sitronsafta og skallet. Fordel røra i 12 mufinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Steik på 180*c i ca 15 minutter.

Frosting:

75 g mjukt smør, 125g melis, 1 ts vaniljesukker, 2 ss sitronsaft, skallet av 1/2 sitron.
Pisk alle ingrediensene sammen til en luftig frosting. Jeg har brukt sprøytepose med tip 1M for å få rosemønster.

Min favoritt – uten tvil!

Hva er din favoritcupcake?

One Comment:

  1. Det så fantastisk ut! Favoritten her må være noe med sjokolade, eller evt ostekake!

Legg inn en kommentar