Oppskrift: Pakora

Tid for ukas oppskrift! Jeg er stadig på leit etter nye gode oppskrifter, og da denne dukket opp, ble jeg nysgjerrig! Jeg fant ut at pakora er en indisk røre man kan dyppe grønnsaker eller kjøtt i og friteres, og det måtte jeg bare prøve. Deigen er laget med kikertmel, så den er naturlig glutenfri også. Den kan serveres med ris, eller bare maules som den er. Vanligvis tester jeg en oppskrift flere ganger, men jeg synes den ble så god at jeg deler den allerede nå. Originaloppskrifta kan du finne HER .

3 porsjoner (dersom man har ris inntil)

3 dl kikertmel, 2 ts salt, 1 ts paprika, 1/2 ts chilipulver, 1 ts hvitløkspulver (evt 1 fedd hvitløk), 2 ss olje, ca 1,5 dl vann

Bland alt det tørre sammen. Ha i oljen og spe til slutt med vann til ei tjukk røre.

Av fyll kan du bruke nesten hva som helst av grønnsaker og kjøtt, men kutt det i små biter. Jeg tok bare noen grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet i de jeg laga, men i følge originaloppskrifta er aspargesbønner, aubergine, squash,og sopp også godt å ha i.

Jeg må si at røra grønnsakene skulle dyppes i ikke smaka særlig godt, men den litt stramme kikertmel-smaken forsvinner helt når deigen blir fritert – jeg lover!

Når grønnsakene er kuttet opp, vendes de inn i den tjukke røra, Løft opp en bit med en skje, og slipp den i oppvarma olje. Jeg brukte frityrkoker med olje på 190*C. Steikes til de blir gylne, ca 5-8 minutter.

Da jeg bare hadde grønnsaker i mine, spiste jeg det inntil kyllingfilet og litt ris.

​Har du spist pakora før?

Legg inn en kommentar