Oppskrift: Fargerik rullekake med smørkrem

Tid for ukens oppskrift, og denne gangen er det rullekake som står på menyen. Jeg har tidligere delt oppskrift på både sjokoladerullekake og rullekake med syltetøy, og denne gangen er det en mønstret rullekake med smørkrem jeg deler med dere.

Rullekake er en enkel kake å lage, og tar ikke så lang tid. Den kan dessuten fylles og smakssettes med masse forskjellig, så det er gøy å kunne prøve ut noe nytt! Denne lager jeg enten medvaniljesmørkrem eller sitronsmørkrem, og oppskriften på begge deler finner du lenger ned i innlegget.

Ingredienser:

4 egg, 120 g sukker, 120 g mel, evt konditorfarge (jeg foretrekker gelèfarger)

I noen oppskrifter står det 1 ts bakepulver, men pisker du en god og luftig eggedosis er ikke det nødvendig.

Pisk stiv eggedosis. Melet siktes så i og vendes inn med slikkepott. Det er viktig for at ikke lufta i eggedosisen skal bli slått ut. Hell nesten all røra i en bakepapirkledt langpanne. Resten av røra (5-6 ss ??) tilsettes litt konditorfarge. Denne å piskes inn for at fargen skal bli jevn. Fyll den fargede kakerøra i ei sprøytepose og sprøyt ut ønsket mønster.

Steik kaka på 160*c i 7-10 minutter, avhengig av ovnen. Her står den ca 9 minutter. Når kaken tas ut av ovnen, skal et nytt bakepapir legges på toppen av kaken. Snu deretter kaken, slik at den mønstrede delen ligger ned. Legg deretter den varme langpanna over rullekaka. Slik må kaka stå til den er avkjølt. Kaka må stå under den varme panna for å holde på fuktigheten, slik at det er mulig å rulle seinere.

Når kaka er avkjølt kan kremen smøres på, og kaka rulles sammen.

Smørkrem:

100g smør, 120 g melis, 2 ts vaniljesukker, 1 eggeplomme, evt frøene fra en vaniljestang.

Pisk alt til en luftig krem.

Om du er glad i sitronsmaken som meg, kan du bytte ut eggeplomma med 2 ss sitronsaft og skallet fra 1/2 sitron slik jeg har gjort her.

Hva er din favorittkake?

8 Comments:

  1. Oi, så sykt kul rullekake!

  2. den var utrolig kreativ og morsom ?

  3. Den så helt himmelsk ut, Monica! Kunne ønske jeg kunne gidde å prøve å bake litt!

  4. Tusen takk =) Rullekake er fort gjort, det er bare å hive seg rundt ?
    Jeg eeeeeelsker å bake, Dette var vel prosjekt nr 4 denna uka ?

Legg inn en kommentar