DIY – Telyskort

Nå er det jammen lenge siden jeg har delt noen kreative prosjekter med dere! Jeg har stadig noe nytt jeg finner på pinterest som jeg vil teste ut, og denne gangen har jeg laget telyskort!

Disse kortene er fine å gi bort til «den som har alt», eller kanskje som morsdagskort eller til valentinsdagen som er snart. De er enkle å lage, og med litt voksenhjelp, er dette noe barn også kan lage og dekorere. Og hvor fine er ikke disse å dekorere med julemotiv og gi bort sammen med julegaver?

Du trenger:

A4 ark – gjerne litt tjukkere enn kopiark, designark, blyant, linjal, lim, saks. I tillegg 4 telys og ei fyrstikkeske.

Som desingark kan du bruke nesten hva som helst. Du får kjøpt på butikker som Panduro og søstrene grene. Jeg har brukt «teksturpapir» (nesten som stoff) på den grønne, et litt tjukkere designpapir (nesten tapettjukkelse) på de rosa-og sølvfarga, og vanlig papir med sommerfuglmotiv på den lilla.

1. Klipp vekk 5,5 cm av langsiden av A4-arket.
2. Legg linjalen 9cm inn på kortsiden av arket, og merk av på 0, 2, 6 og 8 cm. Merk av 2-3 steder bordover på arket, slik at du er sikker på at du har målt opp riktig avstand hele veien. Disse blir brettekanter.
3.Legg linjalen på brettekantene. Brett papiret oppover linjalen som vist på bildet.

Klipp ut strimler av dekorpapiret som passer til de tre største brettene. Den minste helt ytterst skal seinere limes fast, så denne trenger ikke dekorpapir. Jeg klipte det til, slik at det var 0,5 cm mindre i lengda og bredda, slik at det er 2,5 mm med hvitt papir som synes på alle sider.

Må opp et rektangel på den største delen med dekorpapir. Der skal det nå skjæres/klippes ut, slik at telysene kan synes fra forsiden. Jeg tegnet inn rektangelet 1 cm fra langsiden og 2 cm fra kortsiden. Jeg anbefaler å bruke en tapetkniv for finest kant. Jeg fant ikke min i farta, så med «stoffpapir» fikk jeg dessverre ikke kantene helt rette.

Merk opp 4 cm fra siste brettekant på begge sider. Tegn deretter en strek mellom og legg lim ca 1cm fra strekern og innover. Her skal den tynneste, hvite brettekanten limes fast, slik at du får en avlang boks til å putte telysene i.

Langs høyrekanten kan du bruke mønstersaks eller klippe et mønster selv dersom du ønsker, og deretter brette inn fliken til et kort. Lim fast fyrstikkesken øverst eller nederst på kortet, og så er det bare å dekorere som du vil.

Om barn er med og lager kan klistremerker og halvperler være supert å bruke, ellers er scrappeprodukter fint å dekorere med.

Da er det bare å fylle på med fire telys, knyte ei sløyfe rund og gi bort kortet til noen du er glad i.

Er du glad i å lage slikt?

One Comment:

  1. Jeg elsker å lage sånt! Har faktisk tenkt å poste et lignende ett i morgen, driver med scrapping og det er jo så gøy å lage litt andre typer «kort» og esker! ?

Legg inn en kommentar