Oppskrift: Blåbærcupcakes med vaniljekrem og marengs

Da jeg hadde homeparty her hjemme, bakte jeg blant annet disse blåbærcupcakesene med hjemmelaga vaniljekrem og marengstopping. Blåbær og vaniljekrem er en god kombinasjon, og det tror jeg gjestene mine var enige i, for disse forsvant veldig raskt! Jeg skal faktisk bake slike til barnevelsignelsen til ei av gjestene den kvelden.

Jeg liker egentlig å teste ut en oppskrift minst to ganger før den publiseres, men med så mange gode tilbakemeldinger, deler jeg den allerede nå så flere kan få prøve seg.

Til 12 cupcakes trenger du:

75 g smør, 75 g sukker, 2 egg, 125 g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 120 g blåbær

Jeg har brukt skogsblåbær som jeg plukket i høst og frøys ned. Har du ikke blåbær i fryseren, så kjøp skogsblåbær. Hageblåbær har både lite farge og lite smak…

Pisk smør og sukker hvitt, og ha i ett og ett egg. Pisk godt i mellom hvert av eggene. Sikt i det tørre og miks godt. vendt inn blåbærene med slikkepott, og fordel i 12 muffinsformer. Steikes på 175*C i ca 15 minutter.

Kameraet gikk tom for strøm så jeg tok ikke bilder under laginga av vaniljekremen. Men jeg har brukt DENNE oppskriften, og hatt den avkjølte kremen i en sprøytepose.

Bruk en kjæreutstikker og lag et stor hull i midten av den avkjølte muffinsen. På bildet til høyre viser jeg de tre stega. Både når muffinsen er hult ut, at hullet fylles med vaniljekrem og at noe av kremen smøres utover midten på muffinsen.

Lag marengs av eggehvitene etter vaniljekremen, og bland de to eggehvitene med 75g sukker. Pisk til marengsen er helt stiv. ha den i en sprøytepose med tippen Wilton 1M og sprøyt ut hvite topper på vaniljekremen.
Blå strøssel på toppen er farget perlesukker.

Mmmmmmm!

Hva er din favorittcupcake? Hva synes du?

2 Comments:

  1. NAM! Dette så jo bare nydelig ut!

  2. Tusen takk =)
    I følge mine gjester var denne kombinasjonen veldig god =)

Legg inn en kommentar