Oppskrift: Hjemmelaga majones

Majones er noe mange tenker er vanskelig å lage, og derfor bare kjøper på tube eller i pose. Majones har vært trygt (dvs allergivennlig) for Simon fram til nå, men plutselig har de begynt å bruke soyaolje i den. Jeg har alltid foretrukket å lage mat helt fra bunnen, og har laget majones mange ganger, og nå har jeg laget det opp noen ganger og tenkte å dele oppskrifta med dere.

Ingredienser:

2 eggeplommer, 2 ts eddik, 4 dl nøytral olje, salt og pepper etter smak, 1 ts sennep om ønskelig

Jeg lager majonesen uten sennep, da jeg synes det smaker bedre. Du kan vispe inn så mye eller lite olje du ønsker i majonesen, men jo mindre olje som brukes, desto mer egg smaker den. Jeg har laga oppskrifta med 2,5 dl olje og opp til 5 dl olje, så man kan variere selv etter hvor mye man ønsker å lage.

Ha alle ingredienser unntatt oljen i en høy smal beholder. Eventuelt kan man bruke et litermål. Bruk en stavmikser og miks lett sammen. Når oljen skal has i, er det viktig at det helles i med en veldig tynn stråle over lang tid mens stavmikseren går. Dette må til for at egget skal emulgere med oljen. Smak til med mer salt og pepper om ønskelig.

Et tips er å oppbevare majonesen i en sprøytepose med en poseklemme. Da holder den seg godt, og du får ut akkurat så mye du trenger.

Et lite tips til; Finhakk rødløk og rasp litt gulrot og bland dette med litt majones. Supergodt på hamburger som dressing!

​Følg gjerne bloggens facbookside Monicas liv for flere oppskrifter!

One Comment:

Legg inn en kommentar