Oppskrift: Hvordan lage sjokolade-rose-kake!

Jeg deler stadig bilder av kaker og bakst i ulike sosiale medier. Det skjer ofte at jeg får spørsmål om fremgangsmåte og oppskrifter, så i dag skal jeg dele oppskrifta på min favorittsjokoladekake (den jeg lager oftest når jeg pynter kaker) og fremgangsmåten på hvordan man lager en dekorativ rosekake.
Og slapp av – den er mye enklere å lage enn det kan se ut til!

Til en høy kake i 25 cm springform trenger du:

3 egg, 4,5 dl sukker, 200 g smelta smør, 2 ts bakepulver, 3 ss kakao, 6 dl mel, 2,25 dl melk

Originaloppskrifta er egentlig dobbelt så stor og passer til en stor langpanne.

Pisk stiv eggedosis. Bland det tørre sammen. Smelt smøret. ha det tørre om smelta smør/melk vekselvis i eggedosisen og bland til det har blitt en jevn deig.

Smør to springformer. Jeg pleier å spraye formene med formfett, for deretter å feste fast mellomleggspapir langs kanten. Det er for at kaka skal heve med siden, slik at kaka ikke blir en «vulkan». Steik kaka i ca 30 minutter på 180*. La kaka stå minst 10 minutter før du tar den ut av forma. Den må så avkjøle seg helt før den kan deles og fylles. Begge bunnene deles og dynkes. Jeg har her brukt bringebærsaft (safta fra moste bringebær), men her kan du bruke det du liker best. Når kaka skal fylles med sjokoladekrem, kan melk/sjokolademelk/kaffe være godt å dynke med.

​edit:​ Så at jeg hadde glemt å legge inn oppskrifta på sjokoladekremen. jeg glemte også å ta bilder underveis, men her er ingrediensene til å pynte denne kaka:
225 g (romtemperert) smør, 5 ss sterk (varm) kaffe, 4 ts vaniljesukker, 3 store ss kakao, ca 750 g melis. Pisk alt til en luftig sjokoladesmørkrem.

Legg så ønsket mengde krem mellom hver av lagene. Gjenta til hele kaka er fylt, og smør et tynt lag med sjokoladekrem utenpå.

For å lage roser, trenger du en sprøytepose med Wilton tip 1M. Fyll sprøyteposen med sjokoladekrem, og holden i 90 graders vinkel mot kaka. Sprøyteposen skal holdes rett opp og ned mens rosen sprøytes fra innerst til ytterst. En mer detaljert forklaring har jeg skrevet om i rosecupcakes . Gjør dette rundt hele kaka slik t alt blir dekket som på bildet. Denne kaken var til et 60årslag, så det var ikke ønsket med sukkerperler, så derfor har jeg raspet kokesjokolade og drysset over som dekor.

Enkel å lage, fin å se på, god å spise!

Er det ønskelig med flere slike oppskrifter med fremgangsmåte?

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter.

6 Comments:

  1. Kjempefin kake! Må testes en gang =D

  2. Tusen takk =) Gjør det – den er supergod!

Legg inn en kommentar