Ukens middagsplan #6

Mat engasjerer og mat inspirerer. Men likevel ender vi ofte med å spise det samme til middag om og om igjen. jeg elsker å lage mat, og følger flere matsider på facebook, matblogger og har flere matapper jeg er innom og sjekker. Det er moro å prøve noe nytt, og siden maten her lages uten melk/soya/gluten/nøtter lages så og si alt fra bunnen.
Her er en ukesmeny på ei typisk uke hos oss. Kanskje det kan inspirere nettopp deg?

I dag har jeg og Simon laga opp 180 vårruller til å fryse ned og ha til middag seinere! Bilder er tatt, så om det er noen interesse for det, deler jeg gjerne oppskrifta.

Gryter som kan lages i storporsjoner og deretter deles opp og puttes i fryseren er superkjekt. Lapskaus er en favoritt hos alle 4, og er veldig enkelt når den er laget opp på forhånd og bare skal varmes opp. Til stor glede for alle, viste Simons utvidede allergiprøver i høst at han tåler fisk igjen, etter 7 år uten! Så nå tar vi igjen det med å spise fisk 2-3 ganger i uka. Laks er min favorittmat, helst sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker og maiskolber som her. Paprikakylling, eller kyllingform, er kyllingfileter i «juksesaus» fra Toro (bretagne) som helles over og gratineres i ovnen med ost, paprka og løksrimler. Kjempegodt!

I tillegg til to «vanlige» fiskemåltider, spiser vi gjerne et fiskemåltid med behandla fisk, som for eksempel fiskepinner. Det er veldig lettvint da de finnes å få kjøpt ferdig også som glutenfrie. Raspa gulrøtter er Miriams favorittgrønnsak, så ofte er det potetene som ligger igjen! Og som hos mange andre, fredagstaco må til. Så og si hver uke spiser vi taco, fylt med masse deilige grønnsaker.

Jeg er så heldig at jeg har en mann som er både glad i å lage mat og som er veldig flink til å lage mat. og disse fantastisk gode kyllingnuggesene er det Simon som pleier å lage. Med pommes frites og salat er det skikkelig lørdagskos. Søndag er ofte kjøttmiddag, og her var det oksesteik og poteter og wok.

Hva er dine beste middagstips?

Legg inn en kommentar