Oppskrift: Kokoscupcakes

Ny oppskrift på cupcakes klar!
For noen uker siden kom jeg over en ny oppskrift på cupcakes, med redusert kokosmelk i både bunn og topping. Denne måtte testes ut da jeg og Miriam skulle på et besøk, og etter antallet cupcakes som ble spist, ble de veldig gode! Selv de to treåringene (som vanligvis bare slikker av toppingen…) åt to hele hver!

Aller først må du redusere en boks med kokosmelk. Jeg har brukt vanlig kokosmelk (ikke light). Denne skal kokes opp før den bare skal stå å småkoke.. Rør av og til. Det er 400ml i en full boks ( både kokosmelka og den tjukke kremen skal i kjelen), og denne skal koke til det er 200ml igjen. Det tar ca 30 minutter. Denne skal avkjøles, så den kan godt lages dagen før muffinsene bakes. Den reduserte melka er veldig god og søt på smak, ikke like intens som rein kokosmelk.

Så til cupcakesen. Jeg fikk 15 muffins av denne porsjona.

90 g smør, 150 g sukker, 2 egg (små/mellomstore), 125 g mel, 1 ts bakepulver, 1 krm vaniljefrø (1/2 vaniljestang), 150 ml redusert kokosmelk

Bland det tørre sammen i en egen bolle/skål

Pisk smør og sukker sammen. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Ha i vaniljefrøa. Tilsett så halvparten av melblandinga. Pisk inn den reduserte kokosmelka og ha til slutt i resten av melblandinga. Røra blir ganske tjukk, så for letthets skyld kan du ha den i ei sprøytepose. Fordel papirformer i et steikebrett og ha røra i 3/4 fulle. (Har du ikke muffinsbrett setter du papirformer på et steikebrett og fyller dem halvfulle). Steik i 15-18 minutter på 180*C.

Til frostingen trenger du:

112 g smør, 180-200 g melis, 50ml redusert kokosmelk, 1 krm vaniljefrø (1/2 vaniljestang)

misk alle ingrediensene til en jevn glasur. Denne frostingen er ganske mektig, og da selve cupcakes også er mektig av seg, kan den friskes opp ved å ha i skall fra 1/2 lime eller sitron. Det smaker godt sammen med kokos.

Ha frostingen i en sprøytepose og lag fin topping. For å få rosemønster som jeg har laget her, kan du se oppskriften på ROSE CUPCAKES .

Eller smør på et tynt lag med frosting, og dypp den i kokosmasse. Til pynt har jeg brukt blomster laga av marshmallowfondant.

Som nevnt, disse gikk ned på høykant hos treåringene som spiste den, og som vanligvis bare spiser av toppingen. Mektige, men veldig gode!

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter

One Comment:

Legg inn en kommentar