Dyrking av grønnsaker, for store og små!

Siden det nærmer seg vår og sommer, er vi i gang med å dyrke og ordne klart til å plante. I år tester vi noen nye grønnsaker, og som vanlig får Miriam Elise være med i alle steg på veien fra frø til spiselig grønnsak. Hun er med å planter frøa i jorda, vanner, steller, ordner, venter og så får hun høste inn alt vi dyrker. Hun kan like gjerne lære først som sist hvor vi får maten fra!

For en ukes tid siden planta jeg og Miriam en del frø. I år sår vi nemlig paprika, erter, gulrot, hvitløk, squash, chili, sukkererter og reddiker. Foreløpig står de inne, i mini-veksthus og melkekartonger, emn etter hvert som det blir varmere i været, skal en del av disse flyttes ut.

Sjekk røttene på den erta! Den har stått i en plastkopp med bomull og vann i en måneds tid. Nå er den plantet over i jord. Bildet av miniveksthuset ( uten lokket) er tatt samme dag som vi planta, og under ser dere hvrdan det så ut etter ei ukes tid! Det vokser fort!

Og jeg bare ELSKER dette bildet av Miriam:

Pleier du å dyrke grønnsaker selv? Hvilke?

Legg inn en kommentar