Oppskrift: Sjokoladekake bakt i hermetikkboks!

jepp, det stemmer! Denne kaken steikes faktisk i tomme hermetikkbokser!

Jeg fikk ei bakebok for sikkert 10-15 år siden med tittelen sjokolade. Over 250 sider fylt med deilige sjokoladeoppskrifter. Blant disse oppskriftene fant jeg nettopp sjokoladekubbe, sjokoladekake stekt i hermetikkbokser. Kaka blir veldig stilig, rund og sylinderforma (selv om det ikke synes helt på bildet over)

Resultatet ble meget vellykka, og kaka forsvant fort, så her skal dere også få oppskriften.

Til to hermetikkbokser:

125 g romtemperert smør, 125 g sukker, 2 egg, 100 g mel, 1 ts bakepulver, 25 g kakaopulver, 2-3 ss melk.

Da jeg ikke har laget oppskrifta selv, men har henta den fra ei kokebok, legger jeg ved bilde av boka da kanskje noen flere også ønsker denne!
Jeg har laga kaka allergivennlig, og har derfor brukt margarin uten soya/melk, Semper fin mix og rismelk.

Start med å smøre to hermetikkbokser. Jeg har brukt to store, tomme maisbokser som jeg har hatt formfett og deretter lagt matpapir i for å unngå at kaka skal henge fast. Jeg kunne godt ha valgt større bokser, da kaka hevet seg over kanten på boksene.

Pisk sammen smør og sukker til den blir en luftig smørkrem. Rør inn ett og ett egg. Sikt inn mel, kakaopulver og bakepulver, og vend det inn i blandingen. Vend til slutt inn melka. Røra blir ganske tjukk, så for letthets skyld, kan du ha røra i ei sprøytepose før den fordeles på de to hermetikkboksene. Steik kakene på 180*c i ca 40 minutter.

Til sjokoladekremen trenger du:
75 g kokesjokolade, 2 ss melk, 100 g smør, 200g melis.

Det blir mer krem enn du trenger, jeg fikk noen spiseskjeer med krem til overs.

Pisk smør og melis sammen. Varm opp melka og smelt sjokoladen i den varme melka. Ha sjokolademelka i smørkremen og pisk minst 5 minutter til det blir en luftig smørkrem.

Når kaka er ferdig stekt, la dem hvile i minst 5 minutter før de tas ut av forma. Del kaka i 3 eller 4 deler og fordel krem mellom lagene og rundt kaka. Til pynt har jeg raspa litt kokesjokolade og strødd over.

Mmmmm

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas Liv for flere oppskrifter!

3 Comments:

  1. Så utrolig godt den kaken ser ut! ?

  2. Oi, så kult! Så veldig godt ut!

Legg inn en kommentar