Oppskrift: Bringebærcupcakes med lakrisfrosting

Kombinasjonen bringebær og lakris i bakst er kjent, og nå har også jeg fått testet disse gode smakene sammen. Bringebær er favorittbæret i bakverk, og lakris er noe jeg har likt hele livet. Da vi var i Sverige sist fikk jeg tak i et glass med lakrispulver, og nå fikk jeg testet det ut i smørkrem.

Disse muffinsene er bringebærmuffins, med flytende salt lakris i midten, et helt bringebær og søt lakrissmørkrem på toppen. Muffinsene ble servert til noen jenter som var på besøk, og etter antallet muffins som lå igjen på fatet å bedømme, var disse meget vellykka!

Det er veldig travle dager for tiden, så det kommer ikke så mange oppdateringer på bloggen som jeg egentlig vil skrive. Men heng med videre, og følg meg gjerne på Instagram @monicabj92.

Til 12 muffins trenger du:

75 g smør, 75 g sukker, 2 egg, 125 g mel, 1 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, ca 150-200 g bringebær

Jeg brukte usukra bringebær fra hagen som jeg frøys i høst. Jeg brukte ikke alle bæra, og det ble også en del bringebærsaft jeg helte av. Derfor er jeg ikke helt sikker på nøyantig antall gram som ble brukt.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Sikt i det tørre og bland godt. Røra blir ganske tjukk, så det er veldig lett å fordele røra ved å bruke en sprøytepose som jeg har gjort her. Fordel røra i 12 muffinsformer, og putt oppi 2-4 bringebær i hver form, avhengig av bærets størrelse (hold igjen minst 12 bringebær til toppinga). Steikes på 175*C i ca 16 minutter.

Jeg har funnet en tube med flytende, salt lakris som egentlig er beregna til is, og den er «uten alt» (uten gluten, melk, soya, nøtter). Den er supergod, så det jeg har gjort, er å bruke et sugerør og stukket ut midten av muffinsen, fylt oppi salt lakris, og plassert et bær på toppen. Så skal den gode frostingen lages.

Frosting til ca 12 muffins:

200 g melis, 70 g smør, 1 ts vaniljesukker, 4 ts varmt vann, 1 ts lakrispulver.
Miks alt til en luftig krem.

Jeg har brukt sprøytepose med tippen Wilton 1M for å lage dette mønsteret i kremen rundt bringebæret.. Som pynt har jeg brukt marshmallowsfondant.

Er du glad i lakris? Hva synes du?

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter!

One Comment:

  1. den kombinasjonen er bare såååå god!

Legg inn en kommentar