Oppskrift: Sjokoladecupcakes med rødbeter

Da jeg først leste denne oppskriften og så at det skulle være rødbeter i den, var min første tanke «æsj, grønnsaker har ikke noe i kake å gjøre». Oppskriften var det min svigermor som viste meg, og siden hun allerede hadde bakt disse og sa at de var veldig saftige, tenkte jeg at jeg måtte jo prøve jeg også.
Jeg hadde ikke de helt store forventningene, men svigermor hadde så absolutt rett, de ble kjempesaftige, og til tross for at jeg laget disse glutenfrie, kunne de spises etter 3 dager! Da har saften fra rødbetene virkelig hjulpet til!
Jeg tok selvfølgelig bilder underveis, og vil du prøve så kommer oppskriften her:

Til ca 16 muffins trenger du:

2egg, 100 g sukker, 125 g rødbeter, 100 g smør, 100 g kokesjokolade, 100 g mel, 1 ts bakepulver,1 ts vaniljesukker

Jeg laget disse gluten- og melkefrie og brukte derfor soft spesial, semper finmix og coop kokesjokolade.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele og smelt sjokoladen i smøret. Hell sjokoladesmøret i eggedosisen. Bland det tørre og sikt det i blandingen.

Skrell og rasp opp rødbeta på den fineste delen av et rivjern og bland dette til slutt inn i røra. Fyll røra i muffinsformer og steik i ca 16 minutter på 180*c. Anbefaler å putte papirformer i et muffinsbrett. Da holder muffinsene formen bedre.

Som topping tror jeg ostekrem vil gjøre seg godt, men da jeg laget disse melkefrie, laget jeg en kaffesmørkrem i stedet. Til kaffesmørkremen trenger du:
60 g (romtemperert) smør, 130 g melis, 1 ts vaniljesukker, 2-3 ss sterk kaffe. Pisk alle ingrediensene til en jevn krem.

Når muffinsene er ferdigstekt og avkjølt, har du kremen i en sprøytepose og sprøyter på toppen av muffinsene.

Jeg har brukt Wilton 1M tip, og pyntet med blomster i hjemmelaga marshmallowsfondant.

Og du – grønnsakssmaken forsvinner under steiking. Muffinsene blir supersaftige og gode på smak, og som nevnt, disse kunne vi spise flere dager etter at de var laget uten at de var blitt tørre.

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv for flere oppskrifter.

PS: Har i helgen en spennende giveaway gående på instagram (@monicabj92 ) om du vil prøve deg!

Legg inn en kommentar