Ukens middagsplan #7

Hver søndag setter jeg meg ned og finner ut av middagene for hele uka. Alt som kan planlegges og lages system av er jeg glad i, og ved å planlegge litt sparer jeg masse tid. Nå har jeg nok en gang satt sammen en middagsplan, og håper å kunne inspirere litt. Selv elsker jeg å lese slike blogginnlegg hos matbloggere, og oppskrifter er jeg stadig på jakt etter. Jeg er ingen matfotograf, men sånn ser altså vanlig hverdagsmat ut her. All mat lages fra bunnen, og jeg og Simon deler på matlaginga 50/50! (Det er fantastisk å ha en mann som er så flink på kjøkkenet!!)

Kyllingsalat er noe vi begge er veldig glad i, og med litt sprøstekt bacon på toppen, blir det litt ekstra smak. På søndager pleier jeg å bake opp brød for hele uka, så fersk brød inntil er kjempegodt. Laks med rotmos er noe alle 4 i huset liker. Nå har jo også Jakob begynt å spise mat, så da prøver vi å tilpasse måltidene slik at han kan spise det samme som oss. (Miriam fikk aldri kjøpeglass med middag, og den tradisjonen fortsetter jeg gjerne med Jakob!) Rotmosen består av like deler potet, gulrot, søtpotet, kålrot + litt løk.

Jeg har helt dilla på koteletter for tiden, og kunne spist det med hva som helst inntil. Selv Miriam, som aldri har vist stort interesse for rene kjøttprodukter spiser koteletter. Hun kaller det nemlig for «gnagekjøtt», siden det kan holdes i handa og gnages på. Ris, salat og stekt løk er favoritten inntil. Torsdag er suppe/grøt- dag, og fra jeg var liten har risengrynsgrøt vært en av mine favorittretter! Jeg lager den fra bunnen av og bruker rismelk.

Helgemiddagen er som helgemiddager flest. Enten slaskemat, eller mat vi har laget før og kan varme opp. På fredag blir det pizza. Jeg har ikke laga pizza etter at jeg traff Simon for 7 år siden, fordi han lager verdens beste! På lørdag er det vårruller med ris og sursøt saus fra vi hadde vårrullverksted og laga 200 vårruller. Når været er fint, spiser vi helst ute. Enten på bål, grill, bålpanna eller slik som her; steikeplate på bålpanna. Wok med biff og kylling, poteter og wokgrønnsaker. Det blir ukas søndagsmiddag – nam!

 Håper du fikk litt inspirasjon! Hva er din favorittmiddag?

2 Comments:

  1. Alt ser så digg ut! Syntes det er så vanskelig å komme på middager jeg ☺️ Men prøver så godt jeg kan, man sparer jo bade tid og penger!

Legg inn en kommentar