Dyrking i eget drivhus!

Jeg har ønsket meg stor drivhus lenge, lenge. I fjor til bursdagen fikk jeg gavekort av Simon og barna på valgfritt drivhus, men siden vi nå flytter og ikke veit helt når vi kan få satt det opp, har jeg i år kjøpt et midlertidig drivhus. Det har bare stått oppe noen dager, men jeg er veldig fornøyd så langt! Det blir godt og varmt inne i drivhuset, og blomstene klarer seg bedre og får mye bedre plass enn de får i vinduskarmen inne der de har stått til nå.

Jeg har tidligere delt da jeg og Miriam sådde grønnsaker inne som vi etter hvert skulle plantes ut. Det er moro å kunne dyre sitt eget, og for Miriam å lære at vi må plante frø, stelle med spirene og plantene og vanne før vi kan høste. Jeg har laget skilt til hver av planetene med hva som er sådd og datoen de ble sådd, slik at vi veit når det kan høstes.

Nå har vi også satt poteter, men siden vi ikke har noe sted i hagen der det egner seg med poteter, har vi planta de i 10-liters bøtter! De har jeg boret hull i på sidene og under slik at de får inn oksygen, og putta ei potet i hver.

Ertebelgene har allerede blitt ganske så store og vi har høstet flere allerede. Om noen måneder håper jeg vi kan høste inn både squash, gulrøtter, masse paprika, flere sukkererter, hvitløk, poteter og erter.

Pleier du å dyrke grønnsaker selv?

2 Comments:

  1. Kult!!
    Jeg har også lyst på et middels drivhus! Men det er så himla dyrt!
    Holder meg til en stadig voksende frukt/bær-hage ute. Som skal utvides ytterligere i år – for jeg elsker frukt og bær!

    • Enig, det er kjempedyrt! Men det er veldig moro å dyrke =) Vi har også hagen full av diverse bær og frukt, og det er kjempegøy å holde på med!

Legg inn en kommentar