Oppskrift: Lakrismakroner

Mmmmm – makroner!
Ny uke, ny oppskrift!

Makroner blir jeg aldri lei, og jeg har flere oppskrifter på makroner jeg skal dele med dere framover. Men først – lakrismakroner med vaniljefyll! Jeg har nemlig fått tak i lakrispulver, og tester nå ut diverse kaker, kjeks og kremer der jeg kan bruke lakris. Jeg har testet, vurdert, endret og testet på nytt, og funnet en oppskrift jeg synes ble kjempegod, med akkurat passe lakrissmak, og den kommer her:

De er som vanlig nøttefri, men samme mengde med mandelmel fungerer også

Til ca 20 doble makroner trenger du:
75 g eggehvite, 100 g sukker, 100 g melis, 100 g havremel (evt mandelmel), 2 ts lakrispulver

Da jeg har laget disse glutenfri, har jeg malt glutenfri havregryn til mel og siktet disse to ganger. Kun det fineste melet har blitt brukt.

Pisk eggehviter og sukker til luftig marengs. Tilsett lakrispulveret – det skal være flate ts, ikke toppa! Nå må mikseren legges vekk. Sikt inn eggehviter og havremel. Vend forsiktig det tørre inn i blandingen og bland til det blir en homogen blanding. Røra skal være tykkflytende.

Fyll røra i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på et bakepapir. Det kan være lurt å tegne opp sirkler på et vanlig hvitt ark først og legge dette under bakepapiret, så blir makronene akkurat like store. La makronene tørke i minst 30 minutter, dette for å unngår at de sprekker under steiking. Steik i 8-10 minutter på 150*C.Jeg har tatt utgangspunkt i vaniljesmørkremen fra drømmerull som fyll i lakrismakronene. Pisk sammen 1 eggeplomme, 60 g sør, 120 g melis, 1 ts vaniljesukker og 1/2 vaniljestang/1krm vaniljefrø. Pisk til en luftig krem og legg litt på halvparten av makronskallene. Legg den andre halvparten oppå.

mmm, heldigvis for meg er jeg eneste som liker lakris i huset – så jeg fikk spise alle selv 😛

2 Comments:

  1. Jeg eeeelsker lakris! Spesielt salt lakris! Makroner med lakris har jeg aldri smakt før, men fikkd definitivt lyst til å smake nå!

    • Jeg også!Prøv det! Med lakrispulver og evt litt salt kan du få akkurat den smaken du ønsker =) Har laget pikekyss på den måten også som jeg hadde med til kollegaer, og de forsvant fort!

Legg inn en kommentar