Oppskrift: Hjemmelaga is

Jeg har jo i flere år laget all fløteis selv, siden Simon ikke tåler noen av de man får kjøpt i butikk. Når jeg etter å ha baka ei kake for noen hadde litt vanlig fløte igjen, spurte jeg Miriam om ho ville lage sin helt egen is, og slik ble det. Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg har brukt mange ganger før, og tok bilder underveis slik at også dere kan få glede av den.

Oppskrifta er laget ut fra en fløterest jeg hadde på 2 dl. Oppskriften gir ca 8 dl ferdig is.

2 dl fløte, 3 egg, 50 g sukker

«Ta bilde av meg nå mamma», sa Miriam og holdt fram egget. Miriam fikk lov til å gjør alt denne gangen, og på bildet over kakker ho egg for første gang. Vi endte vel opp med ca 2,5 egg i isen i stedet for 3… Men alt må læres, enten man er 3 eller 10 år!

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Pisk fløten i en egen bolle. Krempiskebollen jeg har er superkjekk! Den er fra Tupperware og er bare å sveive på et minutts tid, så er den perfekt!

Vend fløtekremen inn i den stivpiskede eggedosisen med en slikkepott til du får en jevn blanding.

Nå kan isen fryses som den er, eller du kan tilsette den smaken du ønsker. Vi delte røra i tre former (som hver tar ca 3 dl), og tilsatte smaken direkte i denne.

Til venstre har vi i 2 ss hjemmelaga bringebærsyltetøy, i midten har vi i 2 ss skogsblåbær, i den til høyre har vi 1 ss nesquickpulver. Bland godt og frys.

Hjemmelaga is er best!

Følg Monicas liv på facebook for flere gode oppskrifter

2 Comments:

  1. Nam!! Og så flink liten kokk du hadde med!

Legg inn en kommentar