Oppskrift: veganske makroner

Tid for ny oppskrift, og denne gangen er det noe nytt og spennende jeg har testet ut! Om noen uker skal jeg nemlig i konfirmasjon der en av gjestene har eggallergi. Jeg har sagt at jeg kan ta med noe allergivennlig, og har derfor testet makroner uten egg! Jeg har tidligere laget pikekyss uten egg, og det ble en kjempesukksess. Siden makroner er » halvt marengs», har jeg derfor prøvd å lage en egen oppskrift, og den ble meget vellykka!

Du trenger:

70 g kikertvann, 100 g sukker, 100 g melis, 100 g havremel

Mål opp kikertvann og sil det, slik at ingen eventuelle kikertrester følger med. Kikertene kan du lage deilig falafel  eller kikertsnacks av.

Pisk kikertvannet stiv til det skummer (slik eggehviter gjør). Pisk inn sukkeret til du får marengs. Nå skal melis og havremel (eller mandelmel om du lager vanlige makroner). Dette skal vendes inn i marengsen, forsiktig. Nå er det viktig at ikke røra blir for tynn, etter å ha lages disse noen ganger er min erfaring at røra bør være ganske tjukk, og bare så vidt flyte utover.

Fyll røra i en sprøytepose og sprøyt små sirkler på et bakepapirkledt bakepapir. Et tips er å tegne opp like store sirkler på et vanlig ark og legge under bakepapiret. La makronene tørke i minst 3 minutter før steiking.

Jeg opplevde at de ikke var like lett å få perfekt form på de ferdige makronene som når jeg bruker eggehvite, men de er absolutt kjempegode på smak!

Steik makronene  9-10 minutter på 150*c. Da skal de ha sufflert og se ca ut som på bildet over til venstre. Finn to og to som er like store og legg ønsker fyll på den ene halvdelen. Jeg har her brukt sjokoladepålegg for å teste.

Følg Monicas liv for flere oppskrifter

5 Comments:

  1. De så gode ut og sjokoladepålegg funker til alt, også rett fra skjea!

  2. Hei. Prøvde meg på disse, men ente opp med en stor sammenhengende masse på bakebrettet etter steking… har du peil på hva jeg kan ha gjort feil?

  3. Perfekt tenkte jeg som Hadde lyst til å server makroner, men har en samboer som ikke tåler eggehvitte. Men, satt de inn i ovnen å de rant utover å ble tynne. Ser ut som litt tynne havre flarn kjeks faktisk. Noen som vet hva som kan ha gått galt?😲

Legg inn en kommentar