Oppskrift: Gullkake

Da jeg for en stund siden googla «kake med bare egegplommer» var gullkake et av de første forslagene som kom opp. Jeg lager en del makroner og pikekyss, og får stadig eggeplommer til overs, og har derfor testa ut ei oppskrift der det kun skal eggeplommer i. Kjapp å slenge sammen, omtrent som et sukkerbrød med eggeplommer.

Og du, denne kaka er servert til både venner og familie, og ei av de som fikk smaka er på diett for tiden, men «måtte» bare forsyne seg to ganger. Ta det som et tegn på at kak er god – for det er den!

4 eggeplommer, 2 dl sukker, 75 g smør, 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 3 dl mel, 1 dl melk

Neste gang skal jeg prøvde med 1/2 dl mindre sukker, da eggedosisen ble veldig tjukk.

Jeg har laga kaka melkefri, ved å bruke soft spesial-smør og rismelk

Bruk romtempererte ingredienser. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Ha i smøret i biter og pisk inn til det blir en homogen masse. Ha så i alt det tørre og pisk til slutt inn melka.

Smør en 18-20cm form (evt randform 1,5 liter). Jeg pleier å spraye formfett på sidene og sette opp mellomleggspapir langs sidene. a hever kaka seg med papiret og overflaten blir fin og nesten vannrett. Steikes på 175*C i ca 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne.

Oppskrifta jeg tok utgangspunkt i brukte 2 dl melis + 2 ss sitronsaft som glasur. Selv er jeg ikke så veldig glad i melisglasur, så jeg laget sjokoladeganache.

Hakk opp 50 g kokesjokolade. Varm opp 0,5 dl fløte og hell dette over sjokoladen. La det stå et par minutter, før du rører om med en slikkepott. Da får du en blant, flytende sjokoladeglasur.

Jeg brukte 70% sjokolade og schlagfix vegansk fløte.

Dekk kaka med sjokoladeganachen og pynt med det du ønsker. Pikekyss, sukkerperler og bær er flott å ha på kaka. Jeg har brukt bringebær, blåbær og physalis.

Mmmmm, godt!

Følg gjerne Monicas liv for flere oppskrifter

4 Comments:

  1. Den så fantastisk god ut, og for ett godt tips med mellomleggspapir! Takk!!!

  2. Takk =) Den ble god =) Ja, det er superkjekt =)

  3. Jeg testet ut denne oppskriften i dag, men brukte glutenfri melblanding og litt mandelmel. Reduserte også sukkermengden til 1.5 dl. Kaka er knallgod bare som den er, og ny favoritt til kaffen.

Legg inn en kommentar