Oppskrift: Makroner med salt karamell

Om du bare skal spise èn makron i ditt liv, bør du velge en med salt karamell!

Jeg har fått helt dilla den siste tiden, og har testet ut flere oppskrifter med ulike typer fløte. Dette er så farlig godt, og alle jeg har servert det til har elsket det!

Jeg bruker 75 g eggehvite, 100 g sukker, 90 g mandelmel, 100 g melis og følger DENNE oppskriften jeg tidligere har delt når det gjelder fremgangsmåte.

Ingredienser:
80 g sukker, 65 ml fløte, 75 g smør, 2-3 g flaksalt

I denne oppskriften har jeg brukt havrefløte. Smaksmessig er det ikke store forskjeller, men denne karamellen har mest «karamellfarge» av de jeg har prøvd.

Smelt sukkeret på lav varme i en steikepanne. Det tar laaang tid, men vær tålmodig – setter du på for høy varme brenner du sukkeret. Mens du venter varmes fløten opp til kokepunktet. Nå sukkeret har blitt lysebrunt som på bildet over, tar du steikepanna av plata og heller den varme fløta over. Rør inn til du får en jevn, homogen blanding.

Del smøret i terninger og ha dette i steikepanna. Rør til en jevn karamell og avkjøl. Rør av og til. Når karamellen er kald, drysses saltet over og blandes inn. Oppbevares i kjøleskap.

I kjøleskap blir karamellen noe hard, i romtemeratur ganske bløt. Når den skal være til fyll i makroner, bør den oppbevares i kjøleskap, men som saus til desserter og kaker bør den romtempereres før bruk.

Makroner med salt karamell. Karamellen er laget med vegansk fløte.

Brownies med salt karamell. Karamellen laget med shclagfix fløte.

Mmmm, må testes ut!

følg meg gjerne på facebooksiden Monicas liv og på Instagram @monicabj92

4 Comments:

  1. Hvordan får du karamellen på makronene, lar du den avkjøles i sprøytepose?

  2. ??? altså jeg er ikke noe kakemons, men disse hørtes skikkelig digg ut, Monica!

Legg inn en kommentar