Oppskrift: muffins med smørkrem

Muffins/ cupcakes er noe jeg baker ofte, og jeg har etter noen år som bakeentusiast prøvd ganske mange oppskrifter. Likevel er det en grunnoppskrift jeg bruker mer enn andre, og den tenkte jeg å dele med dere i dag. Dt er en mild vaniljecupcakes med mektig vaniljesmørkrem. Både bunn og topp kan enkelt tilsettes andre smaker for variasjon, og siden røra er ganske tjukk, egner den seg godt til å ha fyll i midten på før steiking.

Til 12 muffins trenger du
75 g romtemperert smør, 75 g sukker, 2 egg, 125 g mel, 1 ts vaniljesukker, 1 flat ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett så ett og ett egg og pisk godt i mellom. Sikt så i det tørre og bland godt. Røra skal være kremet.

Sett papirformer i et muffinsbrett for å få muffinsene jevnt stekt. Det enkleste når muffinsformene skal fylles, er å ha røra i e sprøytepose og sprøyte oppi hver av papirformene. Steik muffinsene på 175*c i ca 15-16 minutter.

Mens muffinsene steikes lager du smørkremen.

75 g romtemperert smør, 125 g melis, 1 ts vaniljesukker, 1 krm vaniljefrø/pulver (må ikke ha, men smaker ekstra godt), 1 ts varmt vann, evt konditorfarge

Bland alle ingrediensene til en hvit, luftig smørkrem. Ha toppingen i en sprøytepose og sprøyt på muffinsene når de er avkjølte. Min favoritt er Wilton 1M. Den kan man blant annet lage rosemønster med.

Over: Pyntet med sommerfugler i MMF
Under: smørkremen farget blå og smurt ut med kniv. Pyntet med «skjell» laga av MMF

Hva er din favorittcupcake?

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv

Legg inn en kommentar