Oppskrift: nøttebarer

Hva spiser du når du har dårlig tid og bare MÅ hive i deg noe kjapt? Her har det en tendens til å bli noe usunt jeg kan spise på farta. Mange bruker nøttebarer eller muslibarer som mellommåltid, og disse hjemmelaga er kjempegode!

I Hakkebakkeskogens kokebok fant jeg ei oppskrift på nøttebarer som jeg har tatt utgangspunkt i da jeg laget disse. De er ganske så kaloririke, men det er i det minste gode fettkilder i nøttene. Da de også er ganske mettende, holder det med èn slik bar for meg mellom frokost (08) og middag (16).

til 10 barer trenger du:

150 g nøtter, 100 g havregryn, 50 g smør, 100 g brunt sukker, 3 ss sirup, 50 g rosiner

Jeg laget de melkefrie ved å bruke Soft Spesial. Du kan bruke hvilke nøtter du vil, jeg brukte en blanding av mandler, cashewnøtter og valnøtter.

Smelt smør, sirup og brunt sukker på lav varme. Rør av og til og la det smelte sammen til en homogen masse. Grovhakk nøttene og ha de i en bolle sammen med havregryna. Smør en brødform, eller en annen form på ca 10×25 cm og ha i bakepapir.

hell den smeltede smørblandingen over nøttene og rør godt. Vend inn rosinene og ha blandingen i brødforma. Press massen ned slik at den blir helt jevn. Avkjøl godt før den deles opp i barer. Pakk hver bar i litt matpapir og oppbevar dem i en tett boks.

Mmm.

Følg Monicas liv på facebook eller @monicabj92 på Instagram for mer!

2 Comments:

  1. De så skikkelig digge ut! Jeg elsker nøttebarer og sender med i matpakken hver dag, Daniel digger de!
    Denne oppskriften din skal jeg absolutt prøve!

    • Prøv de, og si gjerne hva du synes =) Jeg er egentlig ikke noe fan av slike energibarer, men disse var skikkelig gode =) brunt sukker og sirup gir ekstra god smak =)

Legg inn en kommentar