Forglemmegei

Kvelden i kveld blir brukt til å rydde og pakke ned i huset. Som de fleste kvelder og fridager for tiden. Om bare litt over en måned flytter vi fra huset, og det er mye å ordne før den tid! Selv om det nærmer seg flytting er det viktig for meg å pynte opp med blomster!

» Etter at Gud hadde gitt navn til alle planter og dyr hørte en svak røst fra gresset: «forglem meg ei, Herre!». Det var en liten, lyseblå blomst som han hadde oversett og glemt å navngi. Gud svarte «la det være ditt navn», og slik ble den lille blomsten hetende «forglemmegei». «

Har du hørt dette sagnet før? Jeg husker det ble lest for oss en gang på barneskolen da vi var ute og så på blomster. Jeg er glad i å pynte  med blomster rundt meg, og aller helst de Miriam har plukket selv. Langs hagekanten ute har vi masse forglemmegei og dette er den fineste villblomsten jeg veit om! Er de ikke flotte?

3 Comments:

  1. Ja, det sagnet der lærte jeg på barneskolen også? En av de fineste som finnes?

  2. Hadde ikke hørt det sagnet men fint var det! <3

Legg inn en kommentar