På bærtur

Ja, helt bokstavlig tat på bærtur. For da Miriam Elise og jeg skulle på telttur (<– link) i hagen, måtte vi jo også på blåbærtur. Det gjorde ofte vi da vi sov i telt som barn, og tradisjoner må følges.

Det både regna og tordna, men med ull og fleece og regntøy, kom vi oss ut alle sammen. Min søster Hege trilla Jakob i vogn gjennom den humpete skogen, og Miriam nærmest dansa bortover stien med meg, med blåbærris i hånda. Pappa tok seg av bæringa av utstyr.

Det er ikke første gang Miriam er med på blåbærtur, ho var ikke mer enn 8 måneder første gan. Men på lørdag fikk hun velge ut sin helt egen bærplukker, og etter at Moffen hadde vist hvordan man bruker den var ho ikke sein om å komme i gang!

Det gikk nok mer i magen enn i bærplukkeren for hennes del, men stor glede var det. Og selv om vi ikke holdt på så lenge i regnværet, fikk vi plukka ca 5 liter blåbær. Det er nå gjort om til blåbærpai og blåbærsyltetøy, og ligger i fryseren til høsten og vinteren.

Har du høsta bær i år?

Legg inn en kommentar