Oppskrift: Solbærcurd

Nå har det gått noen dager siden forrige innlegg her, og siden sist har jeg fylt 25 år! Bursdagen ble feira på onsdag, og siden dette nok blir den mest travle uka for min del i sommer, gjorde vi det enkelt. Taco og is, + muffins. Jeg har nemlig vært i ei venninnes hage og plukka solbær, og testa litt nye oppskrifter. Muffinsen på bildet over skal du få oppskrift på til uka, men i dag skal fyllet til denne cupcaken deles, nemlig solbærcurd.

Solbærcurd er rett og slett lemoncurd laget med solbær. Og selv om solbær ikke er et typisk spisebær, er det knallgodt i kremer og kaker.

Ingredienser:

2 eggeplommer, 50 g sukker, 60 g solbærsaft (fra ferske bær), 50 g smør i terninger

Begynn med å lage solbærsaft av ferske solbær. Jeg hadde 100 g solbær + 1 ss vann i en liten kjele. Lot dette varme seg opp, mens jeg moste bæra så godt jeg kunne. Sil deretter solbærene gjennom ei sil, da skal du sitte igjen med en tjukk solbærsaft. Vei opp 60 gram som skal brukes i curden.

Finn en ny kjele, og bland eggeplommer og sukker. Varm opp på middels varme og rør til det skummer. Når sukkeret har løst seg opp og blandingen blir litt lysere, tilsettes solbærsafta. Når alt har blitt en homogen blanding, tilsettes smørterningene en etter en. La hver smørterning smelte helt før neste tilsettes. Blandingen helles på glass med lokk og kan oppbevares i kjøleskap opp til 6 uker. Denne oppskriften passer til to tomme barnematglass.

Og du – jeg har laga både facebookside og egen instagram (@sweet_monicake) til bakeprosjektene mine, i håp om å kunne drive litt mer med det! Dersom du er bakeinteressert blir jeg superduperglad om du vil like siden!

 

2 Comments:

  1. Lekker!
    De cupcakene så kjempefine ut! Har massevis av solbær i hagen, men jeg baker ikke ? Hadde vi bodd nærmere skulle jeg plukket masse bær til deg og fått deg til å bake for meg.

Legg inn en kommentar