Oppskrift: muffins med solbærcurd og solbærfrosting

Nå som vi er midt i bærsesongen, inneholder de fleste av oppskriftene jeg deler her bær på en eller annen måte. Som jeg skreiv forrige uke, er det vaniljemuffins med solbærfyll som skal deles i dag.

Selv er jeg ikke veldig glad i å maule solbær, men som saft eller i kaker gir det en veldig god og frisk smak. For å lage disse muffinsene må du først lage en porsjon med SOLBÆRCURD som jeg delte oppskrift på i forrige uke.

Til 12 muffins trenger du:

75 g smør, 75 g sukker, 2 egg, 125 g mel, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 1 porsjon solbærcurd

Bruk helst romtepererte ingredienser. Pisk smør og suker hvitt. Ha i et og ett egg og pisk godt mellom hver gang. Tilsett så det tørre og bland til en kremet deig. Fordel papirformer helst i et muffinsbrett, eventuelt på et vanlig steikebrett. Et tips er å ha muffinsrøra i ei sprøytepose, da er det lettere å fordele røra i muffinsformer og men unngår å søle.

Steikes på 175*C i ca 15-17 minutter

Mens muffinsene steiker, kan du gjøre kan frostingen. Jeg har brukt VANILJESMØRKREM (link) som base (bare dropp konditorfarge), og tilsatt 4 store ss med solbærcurd. Pisk dette godt sammen, til frostingen har fått en jevn farge og konsistens.

Når muffinsene er ferdigstekt, må de avkjøles litt før de fylles. Ha solbærcurden i en sprøytepose men lang tip med rund åpning, eller bare klipp et lite hull i tuppen av sprøyteposen. Bruk et sugerør eller en kjernehusfjerner og lag et hull i midten av hver muffins. Fyll opp med solbærcurd helt til toppen.

Sprøyt så på frostingen. Jeg har brukt sprøytetip witon 1 M, begynt i midten og laget et rosemønster utover. God og frisk muffins!

Følg gjerne bakesiden min Monicake, og bloggens facebookside Monicas liv.

Legg inn en kommentar