Alt en bloggleser ikke ser…

Noen ganger tenker jeg at alle blogglesere der ute bare skulle forstått alt som skjer der hjemme men som ikke det skrives om. At de bare skulle sett, uten at man hadde trengt å fortelle, utdype og publisere det på et åpent nett så det kan deles med hvem som helst.

Ei venninne av meg sa her om dagen at » det er så moro å følge deg på bloggen og privat, for selv om det helt tydelig er du som står bak bloggen, er du så mye mer».

Jeg tror jeg snakker på vegne av de fleste bloggere at vårt felles mål, er å inspirere andre. Å hjelpe, vise, veilede og inspirere. Det er i hvert fall mitt mål. Dere som har fulgt meg siden starten for over 3 år siden veit at det begynte med en skrivekløe som kom i mammapermisjonen, og et ønske om å dele enkle gjør-det-selv-prosjekter som barn kunne delta i, uavhengig av alder og økonomi. Ja, for jeg er opptatt av å gjenbruk og å bruke det man finner i naturen. Etter hvert kom bakeinteressen, og ukentlig deler jeg en bakeoppskrift, gjerne allergivennlig.

Jeg skriver en liten blogg (foreløpig?), men mange av de større opplever stygge kommentarer og hatmeldinger. De aller fleste deler bare de gode øyeblikkene, fine opplevelser og bilder av vellykkede prosjekter, enten det gjelder mat, hus eller interiør. Men bare husk at bak kan det ligge mange ting, det er mye som ikke deles.

La meg komme med noen eksempler. Bare de siste 1,5 årene har jeg på privaten opplevd en brann i huset vårt som påvirket oss både fysisk, psykisk og økonomisk. I samme tidsrom har vi hatt fire sjukehusinnleggelser med ett av barna våre. Samtidig har fire nære familiemedlemmer og venner  hatt/har fortsatt alvorlige sjukdommer. Alt dette er faktorer som påvirker oss i hverdagen, men er ting som ikke utdypes på bloggen eller i andre sosiale medier, da det er noe ikke alle andre har med å gjøre.

Men som bloggleser må DU huske på at slike ting kan stå på i forfatterens liv, og ikke glemme at de er vanlige mennesker, med samme utfordringer som alle andre. De bare velger å dele de gode sidene, i håp om å glede og inspirere andre!

5 Comments:

  1. Jaggu sant! Det er (heldigvis) ikke alle som deler alt. Ligger mye bak lukkede dører…

  2. Veldig godt innlegg som jeg kjenner meg 100% igjen i, Monica. Om man skal skrive alt, kunne det blitt mange saftige innlegg som garantert hadde trukket et hav av lesere. Men det er ikke mitt mål heller. Det er bloggeren som bestemmer innholdet, men det er langt i fra hele hverdagen vår.

Legg inn en kommentar