Oppskrift: Miriams chocolate chip cookies

Miriam har alltid fått være med på kjøkkenet, enten det er mat eller kaker som skal lages. På fredag var begge ungene hjemme fra barnehagen, og da Jakob som ville Miriam bake. Ho fikk velge selv, og ville derfor lage sjokoladekjeks. Det har vi laget mange ganger sammen og Miriam kan alle ingrediensene som skal oppi, så for meg er det bare å måle opp og så lager ho deigen. Disse er supergode, og flere rundt oss har smakt Miriams deilige sjokoladekjeks. Nå tenkte jeg å dele oppskriften med deg også, så har du lyst på noe godt, så hiv deg rundt.

Til ca 20 kjeks trenger du:

125 g smør, 75 g hvitt sukker, 75 g brunt sukker, 1 egg, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 175 g mel, 150 g hakka sjokolade/sjokoladeknapper

Pisk smør og sukker luftig. Tilsett egget og rør godt inn. Ha i det tørre og bland til en tjukk deig. Hakk opp sjokoladen eller ha i sjokoladeknappene. Jeg bruke 44%kokesjokolade, men her kan du bruke det du foretrekker. Bland inn i deigen.

Deigen blir så tjukk at du kan trille kuler. Plasser kulene på et bakepapirkledt steikebrett, og press litt ned på kulene, De flyter ikke så mye ut, så du får fint plass til alle 20 på samme brett.

Steikes på 180*c i 10 minutter.

Mmmmmm

Følg gjerne bloggens facebookside Monicas liv eller bakesiden min Monicake =)

4 Comments:

  1. Så deilig ut 🙂

  2. De så veldig gode ut!!!! Noe for meg og ungene også, ser jeg!

Legg inn en kommentar