Oppskrift: Brasiliansk gulrotkake (vanlig og vegansk)

Finnes det noen som ikke liker gulrotkake? jeg tror ikke det, og skulle du kjenne noen så bak denne og server! Da lover jeg at også de kommer til å elske gulrotkake.

Da jeg bodde i Brasil, ble jeg god venninne med ei som i dag baker og selger kaker og søtsaker. Vi deler stadig oppskrifter, og siden hun ga med oppskrift på denne for noen måneder siden har jeg bakt den mange ganger. Oppskriften er super-duper-enkel fordi alt hives i en blender! Nå har jeg også testet den ut noen ganger som vegansk allergikake (uten egg, melk, soya, nøtter og gluten), slik at alle skal kunne spise den.

Til vanlig kake trenger du:

3 egg, 2 dl olje, 3 dl sukker, 225 gulrot i biter, 4 dl mel, 1 ts bakepulver

Enklere fremgangsmåte enn dette finner du ikke! Ha egg, olje, sukker og gulrot i en blender eller en foodprosessor og miks til alt har blitt en homogen røre. Jeg har laget den flere ganger ved bruk av stavmikser også, og det fungerer like bra!

Ha i melet og bakepulveret og bland til en jevn røre. Ved at hele gulrotbiter først moses, bevares all gulrotsafta og gjør kaka utrolig myk og saftig. Kle en form (jeg brukte hjerteform, men du kan bruke en rund form 22-24 cm). Et tips er å ha smør/formfett på sidene av forma og kle med bakepapir. Da hever kaka seg med papiret. Steikes midt i ovnen på 200*c i ca 40 minutter.

Som frosting kan man bruke kremostfrosting ved å piske 200g smør, 200g melis og 250 g kremost til en luftig krem. Jeg har her laga vaniljesmørkrem. 200 g smør, 250 g melis og enten 1/2 vaniljestang/ 1 krm vaniljepulver/ 2 ts vaniljesukker piskes til en luftig smørkrem. jeg har brukt Wilton 1M tip for å sprøyte rosene.

Gulrotkaka «uten alt» er utrolig god, og veldig praktisk da den kan spises av alle. Til ei kake i 22/24 cm for trenger du:

«No egg»,  2 dl olje, 2,5-3 dl sukker, 225 gulrot i biter, 4 dl fin mix ( eller annet glutenfritt mel), 1 ts bakepulver.

Bland 6 ts (36 g) «no egg»-pulver med 6 ss (90 ml) vann. Bland dette til det blir som en jevning. Ha «no egg»-blandingen, olje, sukker og gulrotbiter i en blender, foodprosessor eller mos det med en stavmikser til en jevn blanding. Ha i melet og bakepulveret, bland godt og ha deigen over i en springform ca 22/24 cm. Steikes på 200*c i ca 40 minutter. Steiketiden varierer fra ovn til ovn, så sjekk underveis.

Lag frosting ved å blande 200 g melkefritt smør/rapskokos med 250 g melis og 2 ts vaniljesukker. Fordel utover kaka ved hjelp av en kniv, eller sprøytepose. Jeg har her brukt liten stjernetip.

Følg gjerne bakesidenmin Monicake på facebook eller på Instagram under navnet @sweet_monicake.

Er du glad i gulrotkake?

 

4 Comments:

  1. Ojjj, den så virkelig god ut!!!

  2. Et ord, Monica: wow!!!

  3. Den er såååå god =)

Legg inn en kommentar