Oppskrift: Sjokoladekuler

Nå skal du få et tips om deilige sjokoladekuler som er godt å snaske på når søtsuget melder seg! Jeg husker vi laget disse som barn, og her en kveld hadde jeg sååå lyst til å spise slike igjen. De er laget på få minutter, krever få ingredienser og er lette å tilpasse til diverse allergier, dersom det er nødvendig.

100 g smør (helst romtemperert), 1 dl sukker, 3 dl havregryn, 2 ss kakaopulver, 1 ts vaniljesukker,
evt 2 ss kald kaffe (valgfritt) og kokos til å rulle i

Jeg har brukt melkefritt smør, da blir kulene også veganske. Du kan bruke glutenfrie havregryn dersom du ønsker. Det er stort sett bare jeg som spiser kokos her i huset, så jeg har ikke rullet disse i kokosmasse.

Bland smør, sukker, havregryn, vaniljesukker og kakaopulver sammen i en bolle. Det er lettest å bruke hendene. Ha i kaffen (valgfritt) og bland godt. Trill massen til små kuler, og legg de på matpapir/bakepapir før du legger dem i kjøleskapet. Jeg fikk ca 30 kuler av denne oppskriften.

Sjokoladekulene bør stå en halvtimes tid, slik at de setter seg og blir kalde før de spises, og bør oppbevares i kjøleskap.

Nyt!

På bakesiden min Monicake eller på Instagram ( @sweet_monicake) kan du finne flere oppskrifter

 

6 Comments:

  1. ?
    Jeg husker noe lignende fra min barndom! Disse skal jeg prøve på!

  2. Disse husker jeg!

    Jeg trenger tips, hva er den saftigste kaken du vet om????

    Gjerne med fyll, om det går. 🙂

Legg inn en kommentar