Oppskrift: Karamellpopcorn

Altså dette her, det er skikkelig, SKIKKELIG supergodt! Deilig, knasende, sprø og salte popcorn, rulla i hjemmelaga salt karamell. Beste lørdagskos som er. Mmmmmm!

Nå er jeg svak for karamell i utgangspunktet, og er den salt i tillegg så kan jeg spise ganske mye. Heldigvis (?) er den ganske mektig, så du kan fint lage en porsjon og dele. Jeg hadde med et kremmerhus til campusstudentene i PEL, og det tok ikke lange tida før det var tomt.

Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskrifta, men gjort den litt om. Jeg halverte også denne oppskrifta, og det var mer enn nok for oss som spiste av den.

100 g smør, 100 g brunt sukker, 100 g lys sirup, maldonsalt/grovsalt, 80 g popcorn

Smelt smør, brunt sukker og lys sirup på middels varme i ca 5 minutter. Rør  bare av og til. Ha i ferdigpoppa popcorn og rør om slik at alle popcorna blir dekket av karamellen.

Fordel popcona utover et bakepapirkledt steikebrett og steik på 150*C i 8 minutter. Halvveis i steiketiden tas popcorna ut og røres i slik at de ikke klistrer seg i hverandre. Med en gang de er tatt ut av ovnen, drysses du over noen klyper maldonsalt. Avkjøl. Oppbevares kaldt for at de ikke skal klistres sammen, jeg bruker cellofankremmerhus.

Disse er farlig gode altså!

For flere oppskrifter og tips til godsaker, følg bloggens facebookside Monicas liv, eller bakesiden Monicake!

2 Comments:

  1. Popcorn er alltid digg! Med karamell, sjokolade og strøssel!

  2. Nam! Aldri tenkt på å lage selv!!!

Legg inn en kommentar