Happy halloween – eller ikke?

Datoen sier 31.10, og de fleste har nok fått med seg at det er Halloween i dag. Noen elsker det, noen hater det, men alle må forholde seg til det. For handelsstanden er det en gullgruve, og for barn, som får kle seg ut, ha party og spise godteri er det helt topp. Så er det oss voksne og foreldre da, hva synes vi? Her er det mye forskjellig blant folk, og jeg er blant de som aldri har feira halloween og som heller ikke kommer til å sette i gang å feire halloween. For all del, jeg skal ikke nekte noen å gjøre det, men jeg er ikke glad i skumle masker og fæle kostymer. Så enkelt er det. Dessuten tror jeg det er mange som ikke veit hvorfor halloween egentlig feires, det er heller synonymt med gresskar, utkledningstøy og godis.

Rundt om kring i Norges land blir det i dag arrangert HalloVenn, Norges største vennefest der barn kan komme utkledt ( i snille kostymer også, som karneval), få delta i forskjellige aktiviteter, få godteposer, sang, musikk, mange ulike leiker, og ofte foreldrecafè der foreldrene kan vente mens barna koser seg sammen. Her i Heddal blir noe liknende arrangert i kveld på Vennefest. Jeg har mer sans for slike arrangementer må jeg si.

Uansett, kommet det noen små utkledde på døra i kveld, skal de selvfølgelig få noe knask. og for anledninga har jeg laga spørkelsespikekyss.

Skal du feire halloween eller HalloVenn i kveld?

2 Comments:

  1. Vi feiret Halloween, i tradisjon tro med fest for guttene. Knask eller knep og hele pakken! Stor stas – stormende jubel og god stemning. Ikke minst superfornøyde barn!

  2. Veldig fint godis å gi! Her ble det klassefest på den yngste og kino til den eldste!

Legg inn en kommentar