Oppskrift: Salte lakrispikekyss

Pikekyss er noe alle liker, og jeg lager det ofte for å ha noe å sette fram om vi får besøk, eller har i cellofankremmerhus og gir bort. De kan jo lages i alle farger og former, og en stund har jeg også eksperimentert med ulike smaker. Denne gangen var det salt lakris, og det er sååå godt! Jeg har gitt bort poser med disse til ganske mange, og alle som liker lakris synes disse er kjempegode!

2 eggehviter, 75 g sukker, 1 flat ts lakrispulver, 1/2-1 ts salt, evt sort matfarge

Det finnes mange typer lakrispulver. Både søta og usøta. jeg har brukt et som det er sukker i. Jeg opplever at disse pikekyssene ikke tåler å ligge like lenge som vanlig, fordi de blir litt seige. Ca 3 uker holder de seg dersom du oppbevarer de i tett boks.

Pisk eggehvitene stive og tilsett så sukkeret. Pisk til alt sukkeret er oppløst. Tilsett lakrispulver, salt og eventuelt sort matfarge. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et bakepapirkledt steikebrett. Jeg har brukt wiltom 1M-tip og wilton 32.
Tørkes i ovenen på 90-100*c i 1t 20 min.
Skru gjerne av ovnen og la pikekyssene stå inni til ovnen er kald dersom du har tid. Oppbevares i krukke/boks med tett lokk, eller pakkes i cellofanposer.

Se mer på bakesiden min Monicake på Facebook.

 

 

6 Comments:

  1. OK, disse….. vil jeg sette tenna mine i!!! Milde måne, så lekre!

  2. Skummelt! Jeg elsker lakris! Men hvem klarer å la dem ligge i tre uker? ?

  3. Det så kjempegodt ut 😀

Legg inn en kommentar