«Bætt bætt» og musikk

Jeg tviler på at overskrifta gir noen mening for dere som ikke kjenner Jakob, men nå tenkte jeg rett og slett å dele noe personlig om ungene. Jeg har vært for og i mot om jeg skal skrive, men det jeg har observert og sett når det gjelder ungenes språk, er jeg ganske nysgjerrig på om det er andre der ute også som har opplevd!

Miriam Elise var tidlig ute med å prate. Ho var knapt året før ho begynte å snakke i setninger på 3 ord, og da hun var 14 måneder hadde ho bikka 50 ord som ble brukt bevisst. Jakob er over 15 måneder, og har nå » bare» rundt 20 ord han bruker bevisst. Om det er mye eller lite for alderen veit jeg ikke, men sammenliknet med sin søster er det få. Det morsomme er hva jeg ser når det gjelder musikkinteressen hos mine to små håpefulle. Både jeg og Simon kommer fra musikkinteresserte familier, og sangleiker og instrumenter er noe barna har fått kjennskap til fra de var spebarn.

Mens Miriam Elise var tidlig med ord og lærte seg teksten på mange sanger veldig kjapt, ble ikke melodiene helt riktige før nå ganske nylig. Jakob er som sin søster veldig glad i musikk og sanger, men kan ikke tekster på samme måte. Han er derimot veldig flink på melodier og intervaller (avstanden mellom to toner)! Han synger gjerne «bæ bæ lille lam» med teksten » bææ bææ bæ-bæ-bæ», i helt riktig melodi, men med bare bæ-ing. Er ikke det rart? Er det flere som har barn som er slik?

Og så til overskrifta. Pappan min har en bart som Jakob alltid har vært fascinert av. Han skal gjerne bort og pelle litt på den, og da har pappa sagt «bart» slik at han skal lære seg ordet. Da vi var i skogen og fant slike «grønne greier» som vokser på trær (som på bildet over), festa jeg den under nesa, han peka og sa «BÆTT BÆTT». Vi holdt på å le oss i hjel, for tenk det, hans 8. ord her i verden skulle bli BART 😛

Har dine barn utviklet seg likt språklig?

3 Comments:

  1. Er det en liten trønder i den lille karen? Herlig gutt og kan skrive under på at søsken kan være veldig ulike!

Legg inn en kommentar