Oppskrift: Muffins med sjokoladebiter (allergivennlig/vegansk)

Altså, hele denne porsjonen forsvant på under 30 minutter fra de kom ut av ovnen. Om ikke det er et godt tegn, så veit ikke jeg! Da disse er veganske, hadde jeg egentlig tenkt til å ta med til mi veganske venninne, men det ble det lite av- vi spiste jo opp alle! Jeg har tatt utgangpunkt i en oppskrift som «bare» er uten egg, men har gjort den melkefri, soyafri og glutenfri også.

Til 10-12 muffins ( avhengig av størrelse) trenger du:

160 g mel, 1,5 ts bakepulver, 130 g sukker, 1,5 dl eplejuice, 60 g smelta smør, 60-80g kokesjokolade

Jeg har brukt Semper Fin Mix, eplejuice i stedet for melk og coop kokesjokolade (melkefri)

Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett eplejuice til en klupfri røre og tilsett det smelta smøret. grovhakk sjokoladen og vend den i hel til slutt. Røra er forholdsvis tynn, så det er lurt å bruke en skje når muffinsformene skal fylles. Fordel muffinsformer i et muffinsbrett og fyll formene ca 2/3 fulle. Steikes på 225*c i 12-15 minutter (her var de ferdige litt før 12 minutter, men ovnen vår er sterk!)

Spis mens de er lunkne, da er de aller best! I originaloppskrifta står det at de kan fryses, men her ble alle spist med en gang, så det har jeg ikke fått testa selv. Enten du er allergiker, veganer eller kan spise vanlig – disse er supergode!

Følg gjerne Monicake for flere oppskrifter og kaketips!

 

3 Comments:

  1. Beste kommentaren: Det står at de kan fryses! 😉

Legg inn en kommentar