Når en pepperkakebaker, baker pepperbakekaker…

… ja, da samler vi hele familien og baker pepperkaker og peppernøtter så det holder til halve bygda!

I helgja da vi samla oss i Bø hos svigers, med vår svigerinne + tre barn, var det pepperkakebaking, pepperkakehus, peppernøtter og pepperkakepynting som stod på timeplanen. Tradisjonen tro var alle med, fra yngstemor på 11 mnd, til besteforeldre. Her ble det trillet og rullet, både vanlige og » uten alt», pyntet og smakt. Helt topp var det, og (på vegne av de andre) tør jeg påstå det var like gøy for oss voksne.  Bare se som vi kosa oss!

Konsentrert lita frøken som fikk pynte sitt helt eget pepperkakehus, med bittelitt hjelp Bestefar.

Trilling av maaaaaaange brett med peppernøtter!

Pynting av pepperkaker » uten alt», og pepperkaka «med alt – uten melk» ble kalt Bacon 😛

Har du noen baketradisjoner i din familie? Baker du alle 7 slag?

 

13 Comments:

 1. Så koselig med hele familien!
  Vi bakte pepperkaker med guttene forrige helg – men skal bake ihvertfall en runde til. De får bakedag i adventskalenderen.
  Her er det overhodet ikke 7 slag, klarer vi ett eller to, er jeg mer enn happy! Kjenner mine egne begrensninger ?

 2. Ja, vi baker og vi har pleid å dra til Oslo for å gå på teater. Vi har ikke fått lagd pepperkaker enda, men minsten vil ha Empire state buildning, så det kan være at målet er større enn kompetansen 😀

 3. Bacon, ha ha ha! Joda, vi kjøper deig på Ikea og håper på det beste, Blir noen halvsvidde greier ut av det som regel. Elsker det bilde øverst forresten.

 4. Jeg er enig med Louise, det øverste bildet var spesielt godt. Man kan se både mamma og pappa i det lille ansiktet, og deres kontakt er fantastisk.

  Jeg kjøper ferdig deig, det blir nok mest peppernøtter, og spising av deig!!!

 5. ehh… fordi oppskrifta er sånn tror jeg 😛 hehe, jeg veit ikke 😛 Svigermor lager deigen og så triller resten av slekta 😛 Vi må være mange på av gangen for å rekke det. Bruker ikke pepperkakedeig til det nemlig.

 6. Ja, pepperkaker er så koselig. Jeg gleder meg til jeg og Storkfrøken skal lage det nå snart.

Legg inn en kommentar